Sport

Tóth Krisztián második, Joó Abigél harmadik lett

A 90 kilogrammos Tóth Krisztián ezüstérmet nyert vasárnap az olimpiai kvalifikációs cselgáncs Budapest Grand Prix-n.


Fotó: MTI

Az idén Montpellier-ben Európa-bajnoki bronzérmes magyar a fináléban a kétszeres vb-második japán Nisijama Dajkival csapott össze. A KSI versenyzője hamar összeszedett három intést, miközben ellenfelét csak kétszer figyelmeztette a bíró. A találkozó voltaképpen 3:13 percnél dőlt el, amikor az ázsiai földre vitte Tóth Krisztiánt, aki ugyan kifordult, de az akció így is vazaarit ért, s a rutinosabb rivális a hátralévő időben már biztosan őrizte előnyét.

“A döntő miatt nincs szégyenkeznivalóm, egy nagyon ügyes és három évvel idősebb ellenféltől kaptam ki, az intések száma reális volt” – jelentette ki a KSI 20 éves versenyzője. “Két nagy skalpot sikerült ma begyűjtenem, úgyhogy elégedett vagyok” – mondta.

Tóth elmondta, az augusztusi, cseljabinszki világbajnokságig Mongóliában, Oroszországban és Tajvanon versenyez, és bízik benne, hogy ezen az egy hónapos turnén sokat tanul majd.

Edzője, Pánczél Gábor hozzátette, egy junior korú dzsúdósról van szó, akinek bővíteni kell még a repertoárját, hogy az az erő, amely benne van, a tatamin is megmutatkozzon.

A KSI 20 éves dzsúdósa szerezte a magyar csapat negyedik érmét a Papp László Arénában: szombaton Csernoviczki Éva (48 kg) arany-, Karakas Hedvig (57) bronzérmet nyert, vasárnap pedig korábban Joó Abigél (78) ugyancsak a harmadik helyen végzett.

Bor Barna, Csoknyai László és Krizsán Szabolcs ötödik helyen végzett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik