Sport

Atlétika: kiesett a magyar csapat

Pars Krisztiánszombati győzelme után vasárnap egy első és két második helyet szereztek a magyarok az atlétikai csapat Európa-bajnokság első osztályának tallinni viadalán, ezzel együtt a 12. helyen végeztek, így kiestek.

A második napon a magyarok közül Baji Balázs aratott győzelmet 110 m gáton, a verseny honlapja szerint 13.51 másodperces eredménnyel. A második helyet Kazi Tamás és Márton Anita gyűjtötte be, előbbi 1:48.42 percet futott 800 méteren, utóbbi 17,01 métert ért el súlylökésben.

Előző nap az olimpiai bajnok – s a magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint combérzékenységgel dobókörbe állt – Pars Krisztián nyerte a kalapácsvetést 75,26 méterrel.

A csapat Eb második vonalának számító, 12 válogatottat felvonultató első osztályban a magyarok és a házigazda észtek mellett idén a fehéroroszok, a görögök, a norvégok, a szlovénok, a litvánok, a románok, a portugálok, a finnek, az írek és a belgák versenyeztek. Az első három – Fehéroroszország, Norvégia és Finnország – feljutott a legjobbak közé a Szuper Ligába, az utolsó kettő pedig – Szlovénia és Magyarország – kiesett a második osztályba.

A végeredmény

1. Fehéroroszország 302,5 pont
2. Norvégia 300
3. Finnország 290,5
…12. Magyarország 191

Ajánlott videó