Sport

Pars hozta a kötelezőt, a többiek nem

A 12. helyen áll a magyar válogatott az első nap versenyei után az atlétikai csapat Európa-bajnokság első osztályában, Tallinnban.

Az egyetlen magyar dobogós helyezést Pars Krisztián harcolta ki, aki a várakozásnak megfelelően megnyerte a kalapácsvetést. Az olimpiai bajnoknak ehhez nem is kellett nagyot dobnia, ezúttal – a viadal honlapja szerint – 75,26 méter is elég volt az elsőséghez. Pars, aki 80,14 méterrel tartja a csapat Eb versenycsúcsát, hétfőn 81,57 méteres kísérlettel győzött az ostravai nemzetközi viadalon, ezzel vezeti az idei világranglistát.

A csapat Eb második vonalának számító, 12 válogatottat felvonultató első osztályban a magyarok és a házigazda észtek mellett idén a fehéroroszok, a görögök, a norvégok, a szlovénok, a litvánok, a románok, a portugálok, a finnek, az írek és a belgák versenyeznek. Az első három feljut a legjobbak közé a Szuper Ligába, az utolsó kettő kiesik a második osztályba.

A magyar szövetség előzetesen biztos bennmaradást várt az együttestől, ehhez azonban a vasárnapi folytatásban a szombatinál lényegesen jobb teljesítményre lenne szükség.

Ajánlott videó