Sport

Magyar Eb-siker motokrosszban

Szvoboda Bence, a TEAM HTS KTM versenyzője harmadik helyen végzett a 300 köbcentis motokrossz Európa-bajnokság negyedik, olaszországi fordulójában.

A korábban a magyar bajnokságot hét alakalommal is megnyerő fiatal versenyzőnek az elmúlt időszakban nem ment igazán. Olaszországban azonban elkapta a fonalat és már a szabadedzéseken, majd az időmérőn is – amelyen a második helyet szerezte meg – látszott, jó formába lendült. A futamon is csak az Európa-bajnokság két kiemelkedő alakja, állandó dobogósa, Samuele Bernardini és Marco Maddi tudta megelőzni.

Az EMX300, vagyis a motokrossz 300 köbcentis kategóriájában az olasz versenyzők dominanciáját jól jelzi, hogy az Európa-bajnokság eddigi négy futamán – amelyből Szvoboda Bence csak a harmadikat hagyta ki – kivétel nélkül “talján” győzelemmel zárult.

A sorozat egyik legnehezebb állomásán jól indult a verseny a 22 éves versenyző számára. Az első-második pozícióért volt harcban, majd elesett így visszacsúszott a negyedik helyre, ahonnan azonban még vissza tudott kapaszkodni a dobogóra.

A második futam kicsit gyengébb rajtja után, – vissza is csúszott – és bár nem volt meg a korábbi versenytempó, Bence egy kis idő múlva újra felgyorsult és pár szép előzés valamint az egyik versenyző bukása után újfent elcsípte a harmadik helyet.

Érdekesség, hogy a futamot a helyszínen 32 ezer néző tekintette meg, az élő közvetítést pedig több mint egy millión nézték, ami így a labdarúgó világbajnokság árnyékában különösen kiemelkedő adat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik