Sport

Murraynek kedvez a wimbledoni kiemelés

A címvédő brit teniszező harmadik kiemeltként ismételheti meg tavalyi sikerét a hétfőn kezdődő wimbledoni tenisztornán. Babos Tímea és partnere a 14. kiemelt a párosok versenyében.

Tavaly Andy Murray simán, három szettben legyőzte a 2011-es wimbledoni győztes Novak Djokovicot. Idei formáját tekintve aligha fogja megvédeni címét – még egy tornát sem nyert ebben az évben – azonban a hazai közönség és a tavalyi menetelés óriási önbizalmat adhat számára.

Bár Murray a világranglistán az ötödik helyet foglalja el, mégis harmadik kiemeltként játszhat. Mindezt annak köszönheti, hogy a Wimbledon az egyetlen a négy Grand Slam közül, mely nem a világranglista-helyezések, hanem az elmúlt évek füves pályán nyújtott teljesítményei alapján osztályozza a résztvevőket.

Így fordulhatott például az is elő, hogy a harmadik helyen álló Wawrinka csak az ötödik kiemelt lett. Murray számára biztossá vált tehát, hogy a három legerősebb ellenfelével nem kell mérkőznie az elődöntőig.

A három évvel ezelőtti győztes Djokovic az első, míg a két héttel ezelőtt 14. Grand Slam-győzelmét arató Nadal a második kiemelt a küzdelemben.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Ami a hölgyek versenyét illeti, ott a világelső Serena Williams az első kiemelt. Az amerikai játékos mögött a kínai Li Na és az utóbbi időben bravúrt bravúrra halmozó román reménység, Simona Halep következik a sorban. A nemrég a Roland Garrost megnyerő Marija Sarapova az ötödik helyről várja a tornát.

A párosok versenyében Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic a 14. kiemeltként vág neki párosban a hétfőn elrajtoló wimbledoni teniszbajnokságnak.

2014-es kiemelések Wimbledonban

Férfiak:
1. Novak Djokovic
2. Rafael Nadal
3. Andy Murray
4. Roger Federer
5. Stanislas Wawrinka
6. Tomas Berdych
7. David Ferrer
8. Milos Raonic
9. John Isner
10. Kei Nishikori

Nők:
1. Serena Williams
2. Li Na
3. Simona Halep
4. Agnieszka Radwanska
5. Marija Sarapova
6. Petra Kvitova
7. Jelena Jankovic
8. Victoria Azarenka
9. Angelique Kerber
10. Dominika Cibulkova

Ajánlott videó

Olvasói sztorik