Sport

Benedek: rossz vízilabdás élmény volt

A férfivízilabda-világliga szuperdöntőjében Kanada ellen kiváló "edzőmeccset" játszottak a magyarok. A kapitány mégsem elégedett a keddi nappal.

Az ausztrálok elleni győztes nyitányt követően 10 gólt dobtunk és csak 3-at kaptunk Kanada ellen. Benedek Tibor, a válogatott szövetségi kapitánya a mérkőzés után „furcsa mérkőzésnek” nevezte a találkozót és bírálta a játékvezetői felfogást, mert „nem fújtak semmiért” és szerinte „ha engedjük, hogy az erősebb fizikum domináljon a játékban, az nem a jó irány”.

Bár élesen kritizálta a bírókat – a montenegrói Adzic és a az egyiptomi Gaber vezette a mérkőzést – mégis úgy értékelte, hogy győzelmük „nem forgott veszélyben”.

„Rossz vízilabdás élmény volt, játékstílust kellett váltani és jól alkalmazkodtunk a játékvezetői váltáshoz. Fegyelmezettek voltunk, teljesen. Ha ugyanilyen fegyelmezettek leszünk szerdán az amerikaiak ellen is, akkor ott is tudunk győzni, akár több góllal is. Természetesen fel vagyunk készülve arra is, ha az utolsó negyedben kell megnyerni a mérkőzést” – nyilatkozta a kapitány a vlv.hu-nak.

Decker Attila, a válogatott kapusa szerint eddigi két csoportmeccsüket a Világligán – Ausztrália illetve Kanada ellen – „szenzációsan, magabiztosan be tudtuk húzni” ugyanakkor a megváltozó játékvezetői felfogást ő is bírálta. „Sokkal több dolgot engednek fizikálisan, mint amit eddig, nincs annyi kiállítás, mint múlt évben volt – ez nehézséget okoz.”

Szerdai ellenfelüket, az amerikaiakat fiatalnak, fizikálisan felkészültebbnek és a kanadaiaknál „egy picit jobbnak” tartja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik