Sport

Kérdéses Gulyás játéka a visszavágón

Harsányi és Zubai is külön dz a többiektől, Iváncsik Gergő és Ilyés ugyanakkor már jobban van.

Nagy valószínűséggel Gulyás Péternek, a magyar férfi kézilabda-válogatott jobbszélsőjének ujjsérülése nem jön rendbe vasárnapig, így nem játszhat a szlovénok elleni világbajnoki selejtező visszavágóján. Gulyásnak az első, múlt vasárnapi, veszprémi találkozón a lövő kezén, azaz a balon a mutatóujjában lepattant egy csontdarab. Ha tényleg nem tudja vállalni a játékot, akkor Szalafai Gábor ugorhat be a helyére.


Fotó: MTI

A magyar csapattól származó információ szerint a többi sérült közül Iváncsik Gergő lovaglóizom-húzódása és Ilyés Ferenc, aki a kezére kapott egy ütést, már rendben van, ugyanakkor a térdpanaszokkal kezelt Harsányi Gergely és a lábát fájlaló Zubai Szabolcs még külön edz társaiktól.

A két gárda vasárnapi, veszprémi találkozója 25-22-es hazai sikert hozott. A visszavágó vasárnap 18 órakor kezdődik Velenjében. A párharc győztese vehet rész a 2015-ös katari világbajnokságon, ahonnan olimpiai kvóta, illetve olimpiai selejtezős helyezések szerezhetők. Az a csapat, amelyik lemarad a jövő évi vb-ről, sokkal nehezebb körülmények között vívhatja ki a 2016-os riói ötkarikás játékokon való szereplést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik