Sport

Federer-siker, Nadal és Murray-blama

Az ATP világranglista éllovasai közül csak Roger Federernek és honfitársának Stanislas Wawrinkának sikerült a győzelem, ugyanis Rafael Nadal Halléban, Andy Murray pedig Londonban bukott.

A Halléban megrendezett füves borítású torna csütörtöki játéknapját a világranglista 4. helyén álló Roger Federer mérkőzése nyitotta. Ellenfele, a portugál Joao Sousa kezdte jobban kettejük összecsapását, és bár a második helyen kiemelt Federernek sikerült három szettlabdát hárítania, mégis az esélytelenebbnek tartott Sousa örülhetett. A második és a harmadik felvonásban azonban már a svájci akarata érvénysült és végül majdnem két óra játék után 6-7, 6-4, 6-2-es eredménnyel jutott tovább a következő körbe, ahol Lu Jen-nel találkozik.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Federer legnagyobb örömére az első helyen kiemelt Rafael Nadalnak már nem sikerült a továbbjutás. A spanyol a hazai környezet előtt teniszező Dustin Brown ellen kapott ki viszonylag simán 6-4, 6-1-re, ezzel csak tovább növelve a tavalyi győztes Roger Federer esélyeit 711.010 eurós összdíjazású hallei tornán.

A nap másik nagy vesztese a világ jelenleg 5. legjobb teniszezője Andy Murray, aki nagy meglepetésre címvédőként esett ki a londoni füves pályás tenisztornán. A harmadik helyen kiemelt Murraynek az első szettben négy játszmalabdája volt, de végül nem sikerült értékesítenie egyiket sem. A második játszmában, a cseh Stepanek esélyt sem adott neki, így Murray 6-7, 2-6-os végeredménnyel 19 mérkőzés után először kapott ki füves borításon.

A londoni torna legnagyobb esélyese, az első helyen kiemelt Stanislas Wawrinka nem tette meg a többieknek azt a szívességet, hogy kiessen és ellentmondást nem tűrően 6-2, 6-2-vel jutott tovább a következő kőrbe.

Eredmény – hallei tenisztorna

Federer (svájci, 2.)–Sousa (portugál) 6-7, 6-4, 6-2
Brown (német)–Nadal (spanyol, 1.) 6-4, 6-1

londoni tenisztorna:
Stepánek (cseh, 15.)–Murray (brit, 3.) 7-6, 6-2
Wawrinka (svájci, 1.)–Querrey (amerikai) 6-2, 6-2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik