Sport

Kökény Roland az újságból értesült a válásról

Felbomlik a Dombi-Kökény olimpiai bajnok kajakpáros. Mindketten más egységben folytatják a versenyzést.

“Kökény Roland a londoni olimpiai győzelem után rögtön úgy döntött, hogy egyéni edzéseit Kiss Istvánnal folytatja. Ez alapvetően nem szerencsés helyzet, hiszen a páros edzéseket csak a teljes edzésmunkával összefüggésben értelmes dolog tervezni. Sem az egyesben mért időit, sem az orvosi mérések eredményeit nem ismertem már ebben az időszakban, és ez szakmai szempontból sok bizonytalansági tényezőt hordozott magában. Ami azonban ezen a hétvégén történt, a versenyszám feladása a cél előtt 180 méterrel, az sajnos már lezárja a párosuk történetét” – “robbantotta a bombát” a hétvégi balul sikerült válogató után Szilárdi Katalin párosedző a jochapress.hu oldalon.

Hozzátette, ami a páros edzéseit illeti, azokat Kökény Roland mindig nagyon fegyelmezetten elvégezte.

A furcsa csak az, hogy információnk szerint Kökény Roland minderről a médiából értesült. Úgy tudjuk, a két versenyző a pénteki lényegében feladott K-2-es válogató után úgy döntött, a héten még egyeztet a jövőt illetően, de miután párosedzőjük a jochapressen keresztül üzent nekik, nem maradt más választásuk, mint a jövőben egymás ellen versenyezni.

Hogy mit hoz a jövő? Dombi Boros Gergellyel megy tovább. Furcsa módon eddig is párosozott már vele 500-as távokon, és a hétvégi szegedi válogatón vele sem sikerült kiharcolnia az Európa-bajnoki szereplést.

Bár akadtak olyan értesülések is, amely szerint Kökény egy új összetételű négyesben gondolkodik, ezzel ellentétben esze ágában sincs négyes hajóba ülni. Továbbra is pároshajóban gondolkodik, de egyelőre nem nyilvános, hogy kivel ül össze.

A két versenyző 2010 óta ült egy hajóban és lelkileg mindkettőt megviselte a váltás, hiszen a történtek ellenére a legnagyobb szeretettel beszélnek egymásról, az elmúlt négy évről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik