Sport

Megvan Benedek Tibor legfrissebb kerete

A magyar férfi-vízilabdaválogatott szövetségi kapitány megnevezte azokat, akikre a Világliga Szuperdöntőjében számít.

Egészen pontosan egy kivételével ismerjük a dubaji keretet. Ugyanis a mieink június 16-án kezdenek az Egyesült Arab Emirátusokban, viszont jövő héten még Rómában is játszanak egyet, edzőmeccsen, az olaszok ellen.

Oda tizennégy játékost visz a kapitány, Dubajba viszont csak tizenhármat. Hogy ki marad ki, péntekig eldől. A kapitány a waterpolo.hu oldalon jelentette be a keretet, amelyből hiányzik két barcelonai világbajnok, Decker Ádám és Bátori Bence. Ott van viszont Erdélyi Balázs és Angyal Dániel.

“Hat mérkőzésünk lesz Dubajban, most úgy érzem, ebben a csapatban van a legnagyobb fejlődési lehetőség. Igaz ez még akkor is, ha nem feltétlenül ők vannak a legjobb formában. Viszont a Világliga Szuperdöntőjében tovább fejlődhetnek. Abban az esetben, ha nem válnak be az elképzeléseim, még mindig lesz három hetem a változtatásra az Európa-bajnokság előtt” – indokolt a kapitány.

A magyar válogatott kerete:

Nagy Viktor, Decker Attila – kapusok

Madaras Norbert, Vámos Márton, Hosnyánszky Norbert, Varga Dániel, Varga Dénes, Szivós Márton, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Tóth Márton, Bedő Krisztián, Gór-Nagy Miklós, Angyal Dániel – mezőnyjátékosok

A Világliga programja:

Június 16., hétfő: Magyarország-Ausztrália, 14 óra 35 perc

Június 17., kedd: Magyarország-Kanada, 15 óra 50 perc

Június 18., szerda: Egyesült Államok-Magyarország, 14 óra 30 perc

Ajánlott videó

Olvasói sztorik