Sport

Sarapova megnyerte a Roland Garrost

Az orosz teniszező izgalmas csatában kerekedett felül a román Simona Halepen a szombati döntőben.

A negyedik helyen kiemelt Simona Halep úgy jutott el élete első Grand Slam-döntőjéig, hogy még csak szettet sem veszített az idei Roland Garroson. A szombati fináléban a torna 2012-es győztese, Marija Sarapova volt az ellenfele.

Ugyan a román kezdett jobban a döntőben (2-0-ra is vezetett), a legutóbbi három mérkőzését szetthátrányból megnyerő orosz játékos fordítani tudott, 5-3-nál a játszma megnyeréséért adogathatott. Ekkor Halep brékelni tudta őt, azonban Sarapova is elvette ellenfele szervagémjét és 58 perc alatt megszerezte a vezetést.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A második szett is óriási küzdelmet hozott és ugyan Sarapova nagyszerű formában játszott, az „elsőbálozó” Halep sem volt megilletődve és tartotta a lépést az orosszal. 4-4 után röpködtek a brékek „jobbra-balra”, a román lány kétszer is szerválhatott az egyenlítésért, de Sarapova rövidítésre mentette a felvonást. Adogatóként mindketten többször is rontottak, szinte megtippelhetetlen volt, ki nyeri a tie-breaket. Végül Halep jobban bírta az idegek harcát.

A mindent eldöntő harmadik szett előtt Sarapova szünetre ment, ám ennek ellenére is ő tűnt kissé tompábbnak, így Halep kissé meglépett. Az orosz ekkor ismét erőt vett magán, fordított, de 4-3-nál Halep elvette az adogatását. Sarapovát mindez nem zavarta, egyből brékelte a románt, és sikerrel adogatott a mecccs megnyeréséért, ő nyerte meg a Roland Garrost. A találkozó 3 óra 5 perces volt.

Eredmény – Roland Garros, női döntő

Sarapova (orosz, 7.) – Halep (román, 4.) 6-4, 6-7 (7-5), 6-4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik