Sport

Rómában is Gatlin volt a leggyorsabb

A Gyémánt Liga-sorozat olaszországi állomásán több számban is megszületett a világ idei legjobb eredménye.

Az amerikai Justin Gatlin nyerte a férfi 100 méteres síkfutást csütörtökön az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat római versenyén, 9.91 másodperces idejével azonban elmaradt az általa tartott idei legjobb eredménytől (9.87).

Az olimpiai bronzérmes Mutaz Essza Barsimnál azonban még senki nem ugrott nagyobbat 2014-ben, a katari magasugró 2,41 méterrel diadalmaskodott egy rendkívül színvonalas versenyben. Ugyancsak a világ idei legjobbját érte el női 400 méter gáton a jamaicai Kaliese Spencer, aki 53.97 másodperc alatt teljesítette a távot és női 5000 méteren az etióp Genzebe Dibaba, aki 14:34.99 perccel ért célba. Az amerikai Brianna Rollinson 12.53 másodperccel nyerte a női 100 méter gátat – ez szintén a világ idei legjobb eredménye.


Justin Gatlin száguld a cél felé
Fotó: Europress Fotóügynökség

Sikeresen tért vissza szülése után a csehek világcsúcstartó gerelyhajítója, Barbora Spotakowa, aki 66,43 méteres teljesítményével magabiztosan utasította maga mögé a mezőnyt.

Korábban Márton Anita 17,07 méteres teljesítménnyel kilencedik helyen végzett súlylökésben. A számot a kétszeres olimpiai és négyszeres szabadtéri világbajnok új-zélandi Valerie Adams nyerte 20,01 méterrel.

A legrangosabb egynapos versenyeket magába foglaló Gyémánt Liga 14 viadalból áll. Minden versenyen a GYL-számokban első helyen végző 10 ezer dollárt (2,2 millió forintot) kap, de még a nyolcadik is 1000 dollárral gazdagodik, pontot viszont csak az első három-három helyezett szerez. A szezon végén valamennyi versenyszám pontversenyének győztese 40 ezer dollárt, illetve egy gyémánt trófeát vehet majd át.

Videó – A férfi 100 méteres síkfutás döntője:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik