Sport

Rangos atlétikai verseny Veszprémben

Pars Krisztián is elindul a hétvégi Balaton Bajnokságon.

A VEDAC június 8-án, vasárnap 56. alkalommal rendezi meg nemzetközi atlétikai versenyét, a Balaton Bajnokságot, melynek helyszíne Veszprém lesz. Az esemény 17 versenyszáma is része a Magyar Atlétikai Szövetség új versenysorozatának, az Atlétikai Magyar Ligának.

Természetesen rengeteg magyar sportoló is elindul a Balaton Bajnokságon, a dobókörbe lép a többi közt az olimpiai és Európa-bajnok Pars Krisztián, illetve a tavalyi világbajnokságon 8. helyen végzett Orbán Éva is.

A versenyzőkön kívül a szervezők is komolyan készülnek: Magyarországon elsőként fog atléta Google Glass-al, azaz a keresőóriás okos szemüvegét viselve versenyezni az EU Edge jóvoltából.

Aki nem tud kilátogatni a helyszínre, az a verseny honlapjának jóvoltából élőben követheti a történéseket.

Kiegészítő programok is lesznek

A helyszínen lesz egészségügyi felmérés és tanácsadás. A belépő mellé pedig mindenki kap egy szelvényt, amivel részt vehet az értékes nyereményeket tartogató sorsoláson, a verseny végén.

A második alkalommal kiírt Kis-Balaton Bajnokság kísérőprogram keretében a Mindenki 100-as elnevezésű versenyen 15,00 órától bárki kipróbálhatja magát 100 méteren. Az elsősorban amatőrök számára kiírt rendezvényen minden indulónak pontosan lemérik az eredményét. A gyerekek 100 méteren és 1000 méteren mérethetik meg magukat, az iskolák számára pedig 10×400 méteres versenyt írtak ki a szervezők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik