Sport

A Spurs bírta jobban a pokoli hőségben

A kihívó San Antonio Spurs nyerte meg az NBA nagydöntőjének első mérkőzését. A meghibásodott légkondicionálás miatt olyan volt, mintha szaunában játszottak volna a csapatok.

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) megismétlődik a tavalyi nagydöntő: ezúttal is a címvédő Miami Heat és a San Antonio Spurs feszül egymásnak a bajnoki gyűrű megszerzésének reményében. Magyar idő szerint csütörtökön hajnalban rendezték az első összecsapást, ami rendesen megizzasztotta a csapatokat: elromlott a San Antoniói AT&T Aréna légkondicionálása, így a vártnál jóval melegebb volt a csarnokban.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A látottak alapján a Miami Heatet viselte meg jobban a forróság, a floridaiak pedig hiába voltak csak kétpontos hátrányban bő négy perccel a vége előtt (94-92), végül simán elveszítették az első texasi összecsapást 110-95-re.

A Heat sztárja, LeBron James volt a mezőny legeredményesebb játékosa a maga 25 pontjával, ugyanakkor a végjátékban nem tudott a pályán lenni, mivel többször is ápolták a meccsen, majd egy kosár után úgy kellett levinni a pályáról. A meccs után azt mondta, már jobban van, így minden bizonnyal ott lesz a második meccsen is San Antonióban, amit magyar idő szerint hétfőn hajnalban rendeznek majd.

Eredmény – NBA, nagydöntő, 1. mérkőzés

San Antonio Spurs – Miami Heat 110-95

Videó – A meccs összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik