Sport

Közel fél milliárd forint támogatást kap a BVSC

Két esztendőn át, évi 200 millió forint támogatást szándékoznak nyújtani a BVSC vízilabda-szakosztályának a Wáberer György érdekeltségébe tartozó vállalkozások együttesen a klub pólós életének sikeres működése és fejlesztése érdekében.

A Szőnyi úti egyesület csütörtöki sajtóközleménye szerint a 400 milliós összeget az a szándéknyilatkozat tartalmazza, amelyet Wáberer György írt alá Szatmáry Kristóffal, a BVSC elnökével a zuglói egyesület örökös bajnokainak és örökös tagjainak tiszteletére rendezett ünnepségen.

“A megállapodásban rögzített összeg jelentős mértékben hozzájárul a Szőnyi úti sporttelepen már folyamatban lévő uszodafejlesztés magas színvonalú befejezéséhez, valamint a BVSC férfi vízilabdacsapatának az országos bajnokságban való rangos, a női csapatnak pedig a nemzetközi tornákon való dobogós szerepléséhez” – áll a dokumentumban.

Fotó: Sport24

A szakosztály neve a megállapodás értelmében változik: a férfi és a női csapat is ezentúl BVSC Wáberer Hungária néven szerepel a mérkőzéseken.

A 66 éve alakult zuglói vízilabda-szakosztály létszáma csaknem 400 fő, a felnőtt és utánpótlás-korosztály első osztályú bajnokságaiban 15 csapattal vesz részt, az egyik legnagyobb magyar utánpótlás-nevelő szakosztály – olvasható a sajtóközleményben.

A fuvarozó-szállítmányozó cégcsoportot tulajdonló Wáberer György a 100 leggazdagabb magyar legutóbbi listáján a Napi Gazdaság független pénzügyi napilap közlése szerint a tizedik helyet foglalja el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik