Sport

Kétgólos hátrányból nyert a Kings

Hosszabbítás után a Los Angeles Kings 3-2-re győzött a vendég New York Rangers ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Stanley Kupa-döntőjének első mérkőzésén.

Nagy lendülettel kezdett a 2012-ben bajnok hazai együttes, ám a nyomás nem hozott gólt. Sőt, egy kiugrás után Pouliot lőtt a jobb felső sarokba. Kisvártatva emberelőnyhöz is jutott a Kings, azonban Hagelin lekorcsolyázta a teljes védelmet, kísérletét Quick védte, azonban a segíteni igyekvő védőről, Vojnovról bepattant a pakk. Rákapcsolt a Los Angeles, és két perc múlva szépített: Carter centerezését Clifford éles szögből vágta a léc alá.

A második harmadban is inkább a hazaiak irányítottak, és egy szép cselsorozat végén a hátvéd Doughty egyenlített. A folytatásban szinte felborult a pálya, a harmadik játékrészben 20-3-ra nyerte a kapura lövést a Kings. Ekkor a Rangers kapusa, Lundqvist tartotta a lelket a többiekben. A záró percben mégis megnyerhette volna a meccset a New York-i brigád: a szélvész gyors Hagelin emberhátrányban lépett ki, a bal felső sarokra tartó lövését Quick védte bravúrral.


Henrik Lundqvist tehetetlen volt Justin Williams lövésénél
Fotó: Europress Fotóügynökség

A hosszabbítás 5. percében a letámadott Girardi elveszítette egyensúlyát, a saját harmadában adta el a korongot, majd Justin Williams higgadtan a jobb felső sarokba emelt. Ezzel nyerte meg a finálé nyitó felvonását a Kings.

„Mindig is mondtam, hogy Justin (Williams) a csapatunk legalulértékeltebb tagja. Közel sincs úgy elismerve, mint amennyire rászolgált. Két játékos van a csapatban, akinek szívesen adom le a korongot: neki és Anze Kopitarnak. Ha náluk a pakk, akkor valami történni fog” – dicsérte csapattársát Doughty.

Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc következő felvonását magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezik ugyancsak a kaliforniai metropoliszban.

Eredmény – Stanley Kupa-döntő, 1. mérkőzés

Los Angeles Kings-New York Rangers 3-2 (1-2, 1-0, 0-0, 1-0), hosszabbítás után
Gólszerzők: Clifford (18.), Doughty (27.), Williams (65.), illetve Pouliot (14.), Hagelin (16.)

Videó – Az első mérkőzés összefoglalója:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik