Sport

Két góllal verték a hollandokat női pólósaink

A magyar női vízilabda-válogatott csütörtök este Dunaújvárosban, barátságos mérkőzésen győzött Hollandiával szemben.

A júliusi, budapesti Európa-bajnokságra készülő válogatottak találkozóján, amelyet a 2. Dunaújvárosi Főiskola Kupáért kiírt torna keretében rendeztek meg, az első negyedben a vendégek jutottak háromszor is vezetéshez,  Dóra, Csabai, majd Czigány, utána pedig Antal szinte mindig azonnal egyenlített (3-3).

A folytatásban Keszthelyi Rita, a duplázó Csabai és Illés Anna góljaival 6-3-ra megugrott a magyar válogatott, amely a csapatkapitány Takács Orsolya találatával tartotta a különbséget (7-4).

A harmadik nyolc perc a hollandok felzárkózása nyomán 7-6-os hazai vezetésről indult, majd a vendégek kétszer is egyenlítettek (7-7, 8-8), utána azonban ismét magyar percek következtek: Szücs Gabriellát követően Takács és a kétszer is eredményes Keszthelyi révén 11-8-ra meglépett a hazai együttes.

Szűcs Gabriella
Fotó: MTI

A befejező játékrészben a szívós hollandok újból közelebb kerültek Takácsékhoz (11-10), így aztán a legjobbkor jött Antal akciógólja (12-10). Ám még nem volt meg a győzelem, s a 12-11-et követő Keszthelyi-gól után a rivális megint betalált (13-12). Kevesebb, mint két perccel a vége előtt aztán megint Keszthelyi villant (14-12), aki szabaddobásból vette be az ellenfél kapuját, s ez döntőnek bizonyult.

A holland válogatott a szerdai nyitányon 12-6-ra verte a magyar junior-válogatottat, amelyet csütörtök délelőtt a magyar felnőttválogatott 17-7-re győzött le, így a két sikerrel Merész András szövetségi kapitány csapata nyerte a hármas tornát.

A világ- és Európa-bajnoki bronzérmes, olimpiai negyedik helyezett magyar együttes számára nem érnek véget a kontinensviadal előtti “holland napok”: a két esztendeje Eb-hatodik, tavaly vb-hetedik németalföldiekkel két hét múlva Görögországban, három hét múlva pedig Oroszországban nemzetközi tornákon találkozik újfent, ráadásul velük kezd a Merész-csapat a margitszigeti Európa-bajnokságon.

Eredmény – Női vízilabda, felkészülési mérkőzés:

Magyarország-Hollandia 14-12 (3-3, 4-3, 4-2, 3-4)
a magyar góldobók: Keszthelyi 5, Csabai, Takács, Antal 2-2, Czigány, Illés, Szücs 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik