Sport

Ez óriási: csupa magyar nyert angol bajnokságot

Másfél évvel azután, hogy a csak magyar játékosokból álló női kézilabdacsapat bejelentette indulási szándékát az angol bajnoki rendszerben, a London Angels megnyerte a másodosztály küzdelmeit, így feljutott az élvonalba.

A szigetországban élő sportolókból összeállított amatőr együttes számára a második vonal nem jelentett komoly gondot, a csapat ugyanis nyolc mérkőzéséből hetet megnyert, s egy meccsen döntetlenre végzett. A csapat gólkirálya a szlovákiai Kürti Nikolett lett és Kondor Gábor vezetőedző szerint jó eséllyel indulnak ősztől az első osztályban is.

A lányok bajnokavató bulit is tartottak, Szabó Fruzsiéknál Londonban – a menű mi más, babgulyás volt.


Az érthetően boldog társaság
Fotó: Facebook

A lányok az angol ligakupa döntőjében is érdekeltek, ahol június 7-én a Coventry HC ellen gyűjthetik be az újabb trófeát!!

Az együttes a feljutás ellenére csak akkor indulhat ősztől a legjobbak között, ha lesz utánpótláscsapata is. Ennek érdekében az edzők és játékosok azon dolgoznak, hogy ennek a feltételnek is megfeleljenek, ezért a legismertebb közösségi portálon jelenleg is zajlik a toborzás.

És akkor a Bajnok csapat Tagjai: Felső sor(balról): Szabó Fruzsi, Szabó Nóra, Kunyik Veronika, Molnár Eszter, Kürti Nikol Középső sor: Fodor Ágnes, Szántó Andrea(másodedző és csapatkapitány), Kondor Gábor(vezetőedző), Orbán Dóra, Hogya Andrea, Alsó sor: Korbély Anita, Mezei Csilla, Homonnai Anikó, Csombor Barbara, illetve aki nem szerepel a képen mert később csatlakozott a csapathoz Kovács Edina és Pusztai Réka.


Fotó: Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik