Sport

Elvérzett a Veszprém, elúszott a BL-álom

Az MKB-MVM Veszprém férfi kézilabdacsapata a Bajnokok Ligája Final Four elődöntőjében háromgólos vereséget szenvedett el a Kiel ellen.

Mindenki hitt benne, hogy a Győri Audi ETO BL-győzelme és a Pick Szeged EHF Kupa-sikerét követően a Veszprémnek is sikerül a csúcsra jutnia, ám sajnos ez nem így sikerült.

Az első félidőben végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, s bár a magyar együttes egyszer három góllal is el tudott lépni riválisától, a németek pár perc leforgása alatt döntetlenre zárkóztak, a szünetre pedig 13-13-mal vonulhattal a felek.

Fotó: Europress fotóügynökség

A folytatásban a Veszprém jól tartotta magát, rendre Nagy Laciék voltak előnybe, ám egy hullámvölgy megpecsételte a találkozó sorsát. A 40. perc környékén három góllal elment a Kiel, innen pedig nem talált visszautat a Veszprém.

A hajrát Sulic nélkül volt kénytelen játszani Carlos Ortega együttese, ugyanis a beállót könyöklésért piros lappal állították ki. A rutinos játékos nélkülözése nem fért bele a Veszprémnek, ráadásul a végére nagyon elfáradtak a fiúk.

Nem jött össze tehát a Bajnokok Ligája fináléjába jutnia a srácoknak, de a holnapi bronzmeccsen még bizonyíthatnak.

“Sajnálom, hogy nem sikerült győznünk, sajnos a meccset az indításgólok különbsége döntötte el, támadásban nem tudtunk elég hatékonyak lenni, a Kiel pedig leindított minket. Készültünk a gyors indítások kapcsán a visszarendeződésre, de nem tudtuk kellő hatékonysággal megszűrni őket. A bronzmeccsre megpróbálunk megfelelően rápihenni és felkészülni. Motiváltak vagyunk, szeretnénk győzelemmel búcsúzni Kölntől” – mondta Nagy László a meccset követően a Magyar Kézilabda Szövetségnek.

Eredmény – Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, Final Four, elődöntő

MKB-MVM Veszprém – THW Kiel 26-29 (13-13)

2. FÉLIDŐ

56-60. PERC: Palmarsson talpról eredményes, három góllal vezet a Kiel (26-29). Ruezga durrant fölé, valószínűleg elúszott a döntőbe jutás. Több gól nem is esett a találkozón, 29-26-ra kikapott a Veszprém, így holnap a bronzmeccsen léphet pályára.

51-55. PERC: Elmegy négy góllal a Kiel, de csak pár másodpercig, ugyanis Nagy bevágja a helyzetét (22-25). Iváncsik is gólt szerez már csak kettő a hátrány (23-25). Hihetetlen, Egberg gyorsan dob kettőt és máris 27-23 oda. Ruezga egy remek csel után lő Palicka kapujába (24-27). Fantasztikus a mérkőzés, Nagy is betalál és megint csak kettő a különbség (25-27). Vujin találatára Ruezga válaszol (26-28).

46-50. PERC: Ilic fölé bombáz emberhátrányban, egyelőre nincs meg az egyenlítés. Időt kér a Kiel, még 20 másodpercig vannak emberfórban.Jicha bevágja a rövid alsóba, kettő gól a különbség (19-21). Már hárommal megy a Kiel (19-22). Ilic tartja a lelket a Veszprémben, bünetőjével 20-22-re zárkózunk. Alilovic-védés, Vilovski-gól, 21-22. Sajnos hamar visszaáll a háromgólos különbség, Ortega kihasználja utolsó időkérését.

41-45. PERC: Nagy bajban a Veszprém, Chema ziccerét kifogta Palicka, Sigurdsson pedig háromgólosra növeli csapat előnyét (16-19). Toft Hansent kiküldik két percre a játékvezetők, az emberelőnyből nagyon jól kéne kijönni. Iváncsik talál be a szélről (17-19). MOST VAN BAJBAN A VESZPRÉM! Chema előbb eladta a labdát, melyből rögtön gólt szerzett a Kiel, majd Sulic piros lapot kapott könyöklésért… Ilic góljával ezzel együtt zárkózik a Veszprém, sőt Iváncsik 19-20-ra módosítja az eredményt (19-20). Terzic kap kettő percet, de jöhet a Veszprém!

36-40. PERC: Ilic büntetőből talált a Kiel kapujába, megint vezet a Veszprém (16-15). Ugyanakkor nem sokáig, Palmarsson bombájával máris döntetlen (16-16). Palmarsson is betalál, a félidőben először vezet a német együttes (16-17). Nagy ment bele az ellenfél egyik védőjébe, Zeitz pedig kíméletlenül kihasználja a lerohanásból adódott ziccerét (16-18). Ortega időt kér, talán még épp időben. Nagy Lacira ismételten belemenést fújnak.

31-35. PERC: A Kiel kezdte a játékrészt, de passzív játék miatt elveszik tőlük a lasztit. Ruezga lövi az első gólt a félidőben, 14-13 a Veszprémnek. Sokadjára csak betalál a Kiel, Sigurdsson jegyezte a tizennegyedik német találatot (14-14). Gulyás ejti át a játékszer Palicka fölött, Vujin azonban rögvest egyenlít (15-15).

Az első játékrészben jobbára végig a Veszprém vezetett, ám a Kiel gyorindíttásaival egyelőre nem tud mit kezdeni a magyar csapat. Hamarosan jövünk a második félidővel.

1. FÉLIDŐ

26-30. PERC: Nagy Laci töri meg a veszprémi gólcsendet (12-11). Felpörögtek az események, Palicka és Alilovic is remekül véd. Chema lemaradt a védekezésből, Sigurdsson pedig ki is használj a megüresedést (12-12). Elképesztő bírói baki, Nagy ellen szabálytalankodta a németek, a játékvezetők sípszava azonban néma maradt, Sigurdsson pedig kontrából megszerezte a Kielnek a vezetést (12-13). Ilic hetesével 13-13. Vége a félidőnek, eképesztő izgalmak várhatók.

21-25. PERC: És már három gól a Veszprém előnye, újra Sulic talált be! (11-8). Sprenger lő a veszprémi kapuba, hat perc után volt ismért eredményes a német gárda (11-9). Már 11-10, Ilic pedig fölé tüzel. Megint leindítják a Veszprémet, Sprenger egyenlít, Ortega pedig időt kér (11-11).

16-20. PERC: Chema tüzelt kintről, a Kiel pedig időt is kér (9-7). Újra csak egy gól a különbség, de közben Zeitz megkapja a második két percét is (9-8). Kiegészült az ellenfél, nem esett gól a kiállítás óta. Nem tud egyenlíteni a Kiel, Alilovic védett ismét nagyot. Sulic ezzel szemben kihasználja a ziccerét, 10-8 ide.

11-15. PERC: Ugalde a szélrő, fej-fej mellett haladnak a csapatok (6-6). Egyre érdekesebb döntéseket hoznak a játékvezetők, Schuchot kiállítják kettő percre, holott a labda már rég a Veszprémé volt. Közben Toft Hansen kiállítása nyomán 5 az 5 ellen a pályán, Ilic pedig betalál, újra veszprémi előny (7-6). Ugalde újabb találatával először vezet kettővel a magyar csapat. Kiegészült a Veszprém, ugyanakkor Sigurdsson góljával zárkózik a Kiel (8-7).

6-10. PERC: Palmarsson ismét eredményes, Ugalde parádé góljával viszont ismét hamar döntetlenre javítja az állást a Veszprém. Vujin lövését Alilovic fogta, Chema pedig lerohanásból talált a Kiel kapujában (5-4). Újabb büntetőt hagytak ki a németek, de egy leindításból így is összejött nekik az egyenlítés, sőt Sigurdsson ejtésével már 6-5 oda.

1-5. PERC: A Veszprém indította útjára a labdát, de az első támadásunkból nem esett gól, ráadásul Sulicot két percre kiküldik a játékvezetők. Hétmétereshez jut a Kiel, Alilovic azonban védi Vujic lövését! Emberhátrányban szerez vezetést a Veszprém, Vilovski volt eredményes, Sigurdsson azonban egy gyorsindításból egalizál (1-1). Egy-egy gyors gól itt is, ott is, már 2-2 áll az eredményjelzőn. Palmarsson találatával előny a németeknél, Nagy pedig emberelőnyből egyenlít (3-3).

Előzetes: A 2010 óta létező BL Final Fourban rendre német gárda diadalmaskodott, amikor német-spanyol finálét rendeztek, míg 2011-ben spanyol házidöntő volt, melyben az akkor Nagy Lászlóval felálló Barcelona legyőzte a Ciudad Realt.

Ezt a szériát szakítaná most meg a magyar alakulat, amire igen jó esélye is van. Jó hír a veszprémieknek, hogy Fazekas Nándor – ha nem is épült fel teljesen – tudja vállalni a játékot. A kapus mellett az iráni átlövő, Iman Dzsamali is úgy érzi, április 29-i, súlyos térdsérülése ellenére bevethető lesz Kölnben.

A négy elődöntős – noha péntek óta a városban van – nem edzhetett a Lanxess Arénában, hanem egy másik kölni csarnokban tréningezhetett. Így minden csapatnak az elődöntője előtti 45-60 perc jutott a 20 ezer férőhelyes aréna megismerésére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik