Sport

Sikeres év után maradt a hokielnök

A Magyar Jégkorong Szövetség csütörtöki tisztújító közgyűlésén újraválasztották Németh Miklóst elnöknek, megbízatása négy évre szól.

Megválasztották az új elnökséget is, tagjai: id. Kovács Csaba alelnök, valamint Ferencz I. Szabolcs, Kolbenheyer Zsuzsanna, Ocskay Gábor, Soltész Miklós, id. Azari Zsolt, Dömötör Róbert és Egri István.

A közgyűlésen elhangzott, hogy az idény összes megrendezett eseménye sikeresnek mondható. A felnőtt válogatott a divízió I/A vb-n elért ötödik helyével teljesítette a minimális célkitűzést, bennmaradt. Távlati cél, hogy idővel olyan csapat alakuljon ki, amely képes lesz feljutni az elitbe, és “liftezik” a két osztály között. Az U20-as válogatott elérte a célját, feljutott a divízió I/B-be a Miskolcon sikerrel lebonyolított vb-n, és a keretből néhányan már a felnőtt válogatottban is bemutatkoztak.

Fotó: MTI

Az U18-as fiúk a Székesfehérváron tartott, kiváló hangulatú vb-n jutottak fel a divízió I/A-ba, ahol nagy feladat lesz a helytállás.

A női szakágban a felnőttek bronzéremmel zárták a divízió I/B vb-t, ami szép eredmény a szövetség szerint, az U18-asok pedig a Káposztásmegyeren rendezett elit vb-n szerepeltek, s bár kiestek, de az, hogy két évig az élvonal tagjai voltak, egészen kiváló teljesítmény. A nőknél a távlati cél az olimpiai szereplés.

Az MJSZ megítélése szerint a sportág népszerűsége töretlenül nő, de a nézőszám növelése és a támogatók bevonása továbbra is feladat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik