Sport

Bemutatták az új budapesti szupercsapatot

Totálisan kicserélődött az OSC-Újbuda kerete a férfi-vízilabdabajnokság következő szezonjára. Világklasszisok is érkeztek. Íme, a névsor!

Éremesélyes csapattá lesz az A Híd-OSC-Újbuda a következő szezonban. A mostanit a 11. helyen záró 11. kerületiek nem 11, hanem 13 új játékost igazoltak.

Döbbenetes játékosáramlás, amely eddig példátlan a magyar pólóban. Jó pár évvel ezelőtt a BVSC egy az egyben leköltözött Egerbe, és így épülhetett ki az újkori póló egyik fellegvára, itt viszont másról van szó.

Kérdés, honnan van pénz világbajnokok, válogatottak leigazolására? Nos, a Szeged tavalyi főszponzora (és azt megelőzően további 11 évig – már megint a 11-es szám – támogatták a klubot kisebb-nagyobb mértékben), az A Híd Zrt. költözik Újbudára. Pontosabban nem kell költöznie, mert egyik vezetőjük éppen a kerületben lakik.


Az új OSC
Fotó: Sport24

Ők jelentik majd az anyagi bázist, és mivel sok megbízást kapnak és kaptak az elmúlt időszakban is, nem lehet gond a pénzügyi lehetőségekkel. Ezt ki is hangsúlyozta Sal László, a cég vezérigazgatója.

Egy plusz egy évre írtak alá a játékosok és a főszponzor is. A csapatot Vincze Balázs irányítja majd, ő három kupát nyert Szegeden, a bajnokságban pedig három bronzérmet gyűjtött be az ottani együttessel, ahonnan magával hoz pár játékost.

A célkitűzés nincs kimondva, de a második évben már az aranyéremért kell küzdenie az OSC-nek, emellett az első évben sem bánnák, ha a dobogóra felférne a klub a Szolnok és az Eger mellé – mert az ő helyük megkérdőjelezhetetlennek tűnik.

Ami a játékosokat illeti: a csapatkapitány a Szegedről érkező Decker Ádám lesz. Szegedről érkezik Juhász Zsolt, Hegedüs Gábor és Vincze Márk is. Egerből igazolt Budapestre Bátori Bence, Bundschuh Erik, Bisztritsányi Dávid, Gór-Nagy Miklós, Kevin Graham, Kovács Gábor és Salamon Ferenc. A Vasast hagyja ott az OSC kedvéért Drasko Brguljan, míg az ex-szegedi új-zélandi Joseph Kayes Ausztráliából tér vissza Magyarországra. A tavaly OSC-ből Jávor Dániel, Szentesi Ádám és Szentesi Máté marad a csapatban.

A XI. kerület polgármestere, Hoffmann Tamás, valamint országgyűlési képviselője, Simicskó István elkötelezett az újbudai póló fejlesztése irányában, ennek is köszönhető az új épülő 33-as versenymedence beruházása is, amely a TAO-pénzek érkezésével valósulhat meg.

Az A Híd-OSC-Újbuda kerete:

Bátori Bence, Bisztritsányi Dávid, Bundschuh Erik, Decker Ádám (csapatkapitány), Drasko Brguljan, Gór-Nagy Miklós, Hegedüs Gábor, Jávor Dániel, Joseph Kayes, Juhász Zsolt, Kevin Graham, Kovács Gábor, Salamon Ferenc, Szentesi Máté, Szentesi Ádám, Vincze Márk.

Vezetőedző: Vincze Balázs

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik