Sport

Történelmet írhat a Veszprém iráni átlövője

Először szerepelhet afrikai és ázsiai játékos a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjében.

Az afrikai földrészt a német THW Kiel tunéziai légiósa, Vael Dzsaluz, az ázsiait az MKB-MVM Veszprém iráni átlövője, Iman Dzsamali képviselheti. Igaz, a magyar bajnok “bombázója” jelenleg térdszalagszakadása után lábadozik, így erősen kérdéses játéka a kölni Final Fourban hétvégén. Ahogy a veszprémi csapat honlapja fogalmaz: bizakodása adhat okot, hogy Dzsamali hétfőn már együtt edzett a többiekkel.

Fotó: MTI

Dzsaluz az európai szövetség honlapjának elmondta: nagyszerűen érzi magát Kielben, a klub egy igazi család, miközben hazájában rengetegen szurkolnak neki és televízión nagyon sokan nézik a kézilabdát, és azon belül a Bajnokok Ligáját.

A 23 éves “Willy” – ahogy a tunéziai átlövőt becézik a német szurkolók – Kielben kezdett új életet, és azt mondja, eddig minden tökéletes.

A 2011-ben junior világbajnoki bronzérmes játékos már nagyon várja a kölni hétvégét, és szerinte fantasztikus lesz majd 20 ezer néző előtt játszani.

A szombati elődöntőben a Veszprém és a Kiel 15.15 órától játszik, a spanyol Barcelona és a német Flensburg-Handewitt meccse 18 órakor kezdődik. Vasárnap a bronzmérkőzés negyed négytől lesz, a finálét 18-kor rendezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik