Sport

Világrekordot döntött a magyar tekés

Kiss Tamás a szombati versenynaptól függetlenül már világbajnoknak vallhatja magát.

Újabb magyar világbajnoki cím Brnóban – derül ki a honi szövetség hírleveléből. Bár még zajlanak a férfi egyéni küzdelmek, Kiss Tamás egyéni összetettben bezsebelt egy aranyérmet. Az összetett eredményt a sprintben és az egyéniben nyújtott teljesítményekből számítják. Kiss Tamást a szombati zárónapon már senki sem tudja beérni összetettben, így újabb világbajnoki aranyat ünnepelhet a magyar delegáció Brnóban.


Fotó: Magyar Teke Szövetség

Az olasz Neumarkt magyar légiósa pénteken igazolta, hogy a sportág egyik világklasszisa. Az első körben a horvát Matija Mance ellen 700 felett gurított, 4-0-ra győzött 703 fával. A következő körben aztán cseh Jan Kotyza volt az ellenfél, Kiss újabb 4-0-lal és 734 fás világrekorddal győzött. Az eddigi világcsúcs 728 fa volt.

Az egyéni verseny szombaton zárul, és remek hír, hogy a legjobb négy között Kiss Tamáson kívül ott van Kakuk Levente is. Ők ketten, ha minden jól megy, csak a döntőben találkozhatnak, hiszen Kakuk az osztrák Lukas Huber, Kiss pedig a szerb Goran Osztojics ellen elődöntőzik.

A felnőtteknél korábban a Tímár Edina, Kiss Norbert duó lett világbajnok tandem mixben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik