Sport

Jövő kedden döntenek Szivós ügyében

A Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika vezetője úgy gondolja, hogy Szivós Márton, a vízilabda-válogatott világbajnok játékosa folytathatja pályafutását.

Merkely Béla professzor a waterpolo.hu-nak nyilatkozva elmondta, hogy tesztek sorát végezték el, de hozzátette, ezek eredményeinek feldolgozása és a döntés meghozatala időt vesz igénybe. Szivós egyébként már elkezdte a könnyített úszóedzéseket, és bekerült az Eb-keretbe, az csak a jövő héten derülhet ki, kaphat-e teljes terhelést, azaz megkezdheti-e a komolyabb felkészülést a budapesti kontinenstornára.

Fotó: MTI

Szivós Márton április 4-e estéjén került a városmajori klinikára, miután szúró mellkasi fájdalmat érzett a Vasas-Szeged bajnoki mérkőzésen. Még időben érkezett a klinikára ahhoz, hogy a kezdődő érelzáródásból ne legyen klasszikus infarktus. 

“Ma már az egész országban a hét minden napján, napi 24 órában vannak ügyeletben szívkatéteres laborok. Ezekben a betegek megkapják a szükséges ellátást, és így van a legnagyobb esélyük a felépülésre. Különösen akkor, ha a 3-4,5 órás időkapun belül eljutnak ezekbe a központokba, ahol az orvosok elkezdhetik a szükséges beavatkozásokat” – jelentette ki Merkely Béla.

A professzor emlékeztetett rá, hogy a kórházban eltöltött napok után Szivós úgy távozott a Semmelweis Egyetemről, hogy véglegesen hat hét elteltével hoznak döntést arról, visszatérhet-e a medencébe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik