Sport

Madaras: újra itthon

Tíz év légióskodás után hazatér az olasz Pro Reccótól a kétszeres olimpiai és kétszeres világbajnok vízilabdázó, aki a Szolnok csapatában folytatja tovább játékos-pályafutását.

Éppen egy hónapja számoltunk be róla, hogy a tervek szerint “vízilabda-világválogatott” alakul Szolnokon. Akkor már pedzegettük, hogy a felek megegyeztek és Kovács István szakmai igazgató sejtette, csak azért nem hozták nyilvánosságra Madaras Norbert leigazolását, mert zajlott még az olasz bajnokság, így nem lett volna korrekt a bejelentés.

Nos, mától hivatalos: a 34 éves pólós a vlv.hu -nak elismerte: “Hazatérek. A 2014-15-ös szezonban megint itthon fogok játszani, Szolnokon.”

Madaras, még szeretett volna további egy évet Reccóban játszani, viszont családi okból végül a hazajövetel mellett döntött. Két gyermeke van és Zétény fiát elmondása szerint nem szerette volna annak kitenni, hogy kint kezdi el az iskolát, amelyet aztán egy vagy két év múlva félbe kellett volna szakítani.

“Természetesen az is szempont volt, hogy az olimpia előtt egy évvel jó lenne itthon játszani, készülni. De leginkább az számít , hogy nagyon jó csapat lesz. Bízom abban, hogy megvalósulhat újra valami olyasmi, amit már sokszor átéltem, csak most egy magyar csapattal fogom! A nemzetközi sikerekre gondolok. Olasz bajnok lettem hatszor, de sose felejtettem el a kinti évek alatt, hogy nem sikerült magyar bajnokságot nyernem – viszont öt hazai döntőt elbuktam. Bízom abban, hogy ez a sorozat megszakad és még itthon is tudok nyerni, bajnokságot, kupát. Igazából tehát nem volt nehéz meghozni a döntést, mert csak a tervezett időpontot hoztam előre” – nyilatkozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik