Sport

Folytassa, Pacquiao!

A filippinó öklöző két évig még biztosan bokszol.

A profi ökölvívás jelenlegi egyik legnagyobb alakja, Manny Pacquiao legközelebb novemberben lép szorítóba egy most aláírt megállapodás értelmében. A szerdai bejelentés szerint a Fülöp-szigeteki bokszoló további két évre és legkevesebb öt mérkőzésre kötelezte el magát a legismertebb meccsszervezők közé tartozó amerikai Bob Arumnak.

„A megállapodásunk már eddig is minden érintett számára jövedelmező volt, örülök, hogy ez még a soron következő években is így lesz” – mondta boldogan Arum, aki azt is elmondta, a kontraktus anyagi vonzatáról nem áll módjában nyilatkozni, mert nem kapott rá felhatalmazást.


Meghozta Pacquiao kedvét a folytatáshoz a legutóbbi győzelem
Fotó: Europress Fotóügynökség

A novemberi mérkőzésre még nincs meg az ellenfele Pacquiaónak, de a nemzetközi elitbe tartozó lehetséges riválisok között emlegetik a mexikói Juan Manuel Márquezt és a brit Amir Khant is. Arról viszont nincs szó, hogy végre tető alá hoznák a súlycsoportoktól független világrangsort vezető amerikai Floyd Mayweather Jr. és Pacquiao évek óta “lebegtetett” összecsapását.

A novemberi mérkőzés lehetséges helyszíneként Makaót említették, de Las Vegas is szóba jöhet.

A 35 éves – 16 esztendős kora óta profi – Pacquiao 63 mérkőzéséből 56-ot nyert meg, és két döntetlenje mellett öt veresége van. Legutóbb április 12-én lépett a kötelek közé, és pontozással verte az amerikai Timothy Bradleyt, elvéve tőle a WBO szervezet váltósúlyú világbajnoki címét.

Ajánlott videó