Sport

Fehérvár megtartja legjobbját

Hetényi Zoltánnal sikerült megegyezzen a klub, így a következő évadban is marad Fehérváron az EBEL 2013-2014-es szezonjának legjobb kapusa. A Dunaújváros edző poszton erősít.

Hetényi Zoltán az előző szezon derekán érkezett vissza Fehérvárra egykori csapatához, és kulcsszerepet játszott abban, hogy parádés középszakaszbeli teljesítményt követően rájátszásba jutott a csapat. A huszonhat esztendős kapus 31 meccset játszott és védési hatékonysága 92,4 százalékos volt.


Hetényi Zoltán a Sapa Fehérvár kapuja mellett a válogatottét is remek hatékonysággal őrzi
Fotó: MTI

A 2013-2014-es szezont követően, a hockey-news.info szavazásán a harmadik legjobb EBEL játékosnak bizonyult Hetényi Zoltán.

“Nagy erősítés a csapatunk számára, hogy Zoli egy újabb szezonra elkötelezte magát hozzánk. Profi szemlélete és hozzáállása, valamint kiemelkedő előző szezonbeli teljesítménye reményt ad arra, hogy a 2014-2015-ös szezonban a fehérvári EBEL csapat a közönségével, illetve a támogatói körével egyetemben elérje álmait” – mondta a szerződés aláírását követően Ocskay Gábor szakosztály-igazgató a klub honlapján.


Donald MacLean Horvátországban már bizonyított
Forrás: dabdocler.hu

A másik magyar jégkorong élcsapat, az idei magyar bajnokságot behúzó Dab Docler a távozó  Stephan Lundh edzőt pótolja, mégpedig a KHL-ből.

A klub honlapja arról számol be, hogy a kanadai Donald MacLean, aki az orosz profiligában (KHL) szerepelt Medvescak Zagreb és a horvát válogatott edzője volt, a tervek szerint augusztus elsejétől áll munkába Dunaújvárosban. A megbízása egy évre szól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik