Sport

Ezért imádja a világ a rögbit

Azt mindig is tudtuk, hogy a rögbi a kőkemény, egyenes jellemű férfiak sportja. De hogy ennyire?

Kapcsolódó cikkek

A rögbi az a sport, amiben jócskán benne van az adok-kapok, de hiába zörög a csont, borul a “baba” a felek tűrik mindezt rezzenéstelen arccal. Ezért imádja a közönség. Pedig ott is akadnak olyan tradíciókkal bíró ütközetek, amelyek nem csak szurkolói szimpátia miatt korbácsolják fel az indulatot.

Ilyen az angol rögbi ligában a Northampton Saints-Leicester Tigers, másnéven The East Midlands Derby is. Legutóbb múlt pénteken mentek egymásnak a felek  – Salesi Ma’afu (Saints) és Tom Youngs (Tigers) szó szerint is.

A 21-20-as hazai győzelem záródó telt házas találkozón az ausztrál légiósnál valami elpattant, mert egyszer csak egy Mike Tysont is megszégyenítő villámgyors jobb horog bal csapott kombinációval leterítette ellenfelét.

Ez is benne van a pakliban, meg az ezt követő kiállítás és a büntetés is.

Az egyéb labdajátékokhoz szokott szurkoló azonban ilyenkor azt várja, hogy a felek és a két klub hetekig anyázzák egymás.

Ehhez képest a két legény már szombaton üzent egymásnak twitteren. Young annyit posztolt: “Szép ütés volt haver, sok szerencsét a döntőben!”, amire jött is az ausztrál válasza sebtiben: “Kösz haver. Meccs közben kicsit elragad minket a hév. Jövök neked egy korsóval!”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik