Sport

Kovács: ezek itt csalók

A Szolnok vízilabda csapatának szakmai igazgatója higgadtan időt kért a vesztes döntő utolsó percében és ország-világ hallatára lecsalózta a játékvezetőket.

“Azért kértem időt, hogy elmondhassam büntetlenül, ezek itt csalók. Ezt a meccset elvették tőlünk, ennek ellenére kérlek benneteket, ne veszítsétek el a fejeteket” – közölte a partvonalnál lihegő játékosaival – és a Digi tévé mikrofonja hallatára – tényként Kovács István cirka 50 másodperccel a vízilabda OB1 bajnoki döntőjének lefújás előtt.

A Szolnok szakmai igazgatója mindig is tudatos, higgadt ember volt, most is akként viselkedett. Vízilabda edző ugyanis ritkán kér időt a végső dudaszó előtt 14-11-es hátránynál. Ilyen esetben általában már mindegy. Most is csak azért tette, mert jól artikuláltan, mindenki által hallhatóan és érthetően akart üzenni – ráadásul időkérés közben azt mond a csapatának, amit csak akar, büntetlenül…

De lássuk, mire gondolhatott Kovács, amikor lecsalózta Fodor Rajmund (olimpiai bajnok) és Németh András játékvezetőket.


Kovács István edző természetesen nem a méltán boldog egri játékosokat csalózta le
Fotó: MTI

A nagyszünetben még 8-5-re vezetett az amúgy meggyengült, Mitrovics, a bajnokság gólkirálya nélkül, több beteg, ezért kényszerből két OB1/b-ből felhozott játékossal a soraiban felálló Szolnok, de a fordulás után az addig is záporozó kiállításokat a sporttársak megfejelték a három gólos Török végleges zuhanyba küldésével.

El is bukták a negyedet 5-0-ra, és innen már nem volt visszaút. A szolnokiak rövidebb kispadja nem bírta el a sok kipontozódást, kiállítást, míg az egrieké igen.

Egybehangzó vélekedések szerint – és végső soron Kovács edző is erre utalt mérkőzést követő sokkal visszafogottabb nyilatkozatában – a fő probléma nem a hétfő esti játékvezetéssel volt, sokkal inkább az első három meccs és a negyedik közti felfogásbeli különbséggel.

A nemzetközi bírói trend ugyanis épp olyan, mint amilyen szellemben a Németh-Fodor bírópáros fújt a nyolc kipontozódást(!!!) és két végleges kiállítást (!!!) hozó meccsen.

Nem csaltak ők, csak a szabályok szellemében vezettek, ami a két kispad különbsége miatt jelen esetben maximálisan az Egernek kedvezett…

Vízilabda, OB1, bajnoki döntő, negyedik mérkőzés, eredmény:

Eger – Szolnok 14-11 (3-4, 2-4, 5-0, 4-3)
góldobók:
Biros, Hárai 3-3, Graham, Kovács G., Bátori 2-2, Gór-Nagy, Salamon 1-1, illetve Hosnyánszky 4, Török 3, Kis G. 2, Jansik D., Gocic 1-1

Kipontozódott: Jancsik D. (Szolnok, 11. p.), Bundschuh (Eger, 14.p.), Salamon F. (Eger, 20.p.), Gór-Nagy (Eger, 21.p.), Gocics (Szolnok, 22.p.), Varga II. Zs. (Eger, 24.p.), Alekszics (Szolnok, 30.p.), Hosnyánszky (Szolnok, 31.p.)
Kiállítva (cserével, végleg): Török B.(Szolnok, 17.p), Bedő (Eger, 25.p.)

Bajnok:az Eger, 3-1-es összesítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik