Sport

Kínkeservesen nyerte meg a csoportját Kanada

A kanadai jégkorong-válogatott 3-2-re nyert Norvégia ellen a Minszkben zajló világbajnokságon.

A kedden, ebédidőben rendezett mérkőzésen Kanada ugyan jól kezdett Norvégia ellen, azonban mégis az északiak szereztek vezetést, Bastiansen emberfórból talált be. A második harmad elejéig kellett várni a juharleveles válogatott egyenlítő találatára, majd a mérkőzés 33. percében a rutinos Hansen kapott remek kiugratást és nem is hibázott, ismét Norvégia vezetett.

Még a második felvonásban egyenlített Kanada, aztán a folytatásban előbb Kyle Turris találta el az oldalsó vasat, míg a norvég Sean Monahan a keresztvasat lőtte ki. A záró felvonás felénél jártak a csapatok, mikor a tengerentúliak emberelőnybe kerültek (hetedszer a meccs során), Ward pedig megszerezte csapata győztes gólját. Kanada a három pontnak köszönhetően megnyerte az A csoportot.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A B csoportban az Amerikai Egyesült Államok válogatottja Németországgal találkozott. A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Pat Cortina által dirigált németek nem könnyítették meg ellenfelük dolgát, háromszor (!) egyenlítettek a második harmadban, ám a harmadik 20 percet 2-1-re elveszítették, így a meccset is elbukták.

Eredmények – A csoportos jégkorong-világbajnokság, 7. forduló

A csoport:
Kanada – Norvégia 3-2 (0-1, 2-1, 1-0)

B csoport:
USA – Németország 5-4 (0-0, 3-3, 2-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik