Sport

Vízilabda: szupercsapat épül Budapesten (is)

Ez aztán a meglepetés: az OSC lehet a következő férfibajnokság egyik sztárcsapata.

Pár hete, hónapja (na, meg úgy egyáltalán) senki sem gondolta volna, hogy a férfivízilabda egyik új fellegvára lehet a XI. kerületi OSC-Újbuda. Még akkor is furcsa ezt kimondani, ha a magyar póló egyik korábbi aranykorszakában, a 70-es években sorra nyerte a bajnoki címeket (1969 és 1974 között zsinórban), sőt, 1973-ban és 1979-ben BEK-et is nyertek az orvosegyetemisták Konráddal, Szívóssal a soraiban.

Azt tudjuk, hogy a vízilabdázók között rengeteg az orvos és állatorvos (legalábbis a korábbi klasszisok között, amikor még el lehetett végezni egy orvosit a profi sport mellett), így annyira nem váratlan a mostani helyzet, de mégis, példa nélküli lehet a klub felpumpálása.


Vincze Balázs az OSC felvirágoztatásáért küzd majd
Fotó: MTI

Merthogy: Vincze Balázs, a bronzérmes és Magyar Kupa-győztes Szeged vezetőedzője lesz az új OSC trénere, viszi magával Szegedről az Universiade-győztes Juhász Zsoltot, a világbajnok Decker Ádámot, valamint Hegedüs Gábort is.

A hírek arról szólnak, hogy az Eger (amely még a bajnoki címért harcol a Szolnokkal) játékosai közül többen is a XI. kerületben folytathatják, ráadásul külföldi játékosok is érkezhetnek az OSC-hez. Decker Ádám például kijelentette, a Szolnok kerete után az OSC-é lehet a legerősebb a bajnokságban.

Durva – mondhatnánk, már csak azért is, mert a vidéki szupercsapat épp Szolnokon épül: bejelentette Szolnokra igazolását a világbajnok kapus, Nagy Viktor, a szegediek Universiade-győztes, Benedek Tibor által egyre többet foglalkoztatott centere, Tóth Márton, és a hírek szerint nagyon jó esély van Varga Dániel, Varga Dénes és talán Madaras Norbert leigazolására is.

Hogy hogyan lehetséges az OSC megerősödése? A napokban bizonyára sajtótájékoztatót tart a klub, ahol kiderül az anyagi háttér eredete, egy biztos, a Szegedet év közben elhagyó A Híd-csoport oda teszi székhelyét, és nem lepődnénk meg azon sem, ha a megerősödés alapja a TAO-rendszerben lenne keresendő.

Mindenesetre a Nyéki Imre Uszoda a Kondorosi úton hangulatos bázis, jó kis meccseket láthatunk majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik