Sport

Nagy Viktor Szolnokon folytatja

A válogatott kapuvédő mellett Tóth Márton is a szolnoki vízilabdacsapathoz igazol.

Amint arról írtunk, szombaton a Szeged vízilabdacsapata másodszor is legyőzte a Honvédot a bajnoki bronzért folytatott küzdelem során, ezzel pedig megszerezte a harmadik helyet. Alig ért véget a találkozó, a vlv.hu beszámolt róla, hogy két alapember is elhagyja Szegedet.

Az egyikük Nagy Viktor, válogatott kapus, aki egy év után távozik a csapattól. A kapuvédő két évre, a riói olimpiáig szóló szerződést kötött a Szolnokkal.

„Nem kellett sokat gondolkodnom. Egy ilyen ajánlatra – és most nem az anyagiakra, hanem az összeálló csapatra gondolok -, nehéz is lett volna nemet mondani. A mi sportágunkban minden játékos arra törekszik, hogy a lehető legjobb csapatban szerepelhessen. És jövőre Szolnokon olyan csapat lesz, amilyenben mindig is szerettem volna játszani. Ötször voltam magyar bajnok, ötször kupagyőztes, szeretnék tízszeres magyar bajnok és tízszeres kupagyőztes lenni, de legalább egyszer BL-győztes is! Úgy érzem, hogy ehhez Magyarország legjobb csapatában kell játszani” – mondta Nagy Viktor a vlv-hu-nak, hozzátéve, hogy Szegeden a főszponzor kiszállása miatt nem tudnak olyan csapatot működtetni, amely nagy célokért küzdhetne a következő idényben.


Fotó: MTI

A másik játékos az a Tóth Márton, aki szombaton négy góljával a mezőny legeredményesebbje volt a Honvéd ellen. Ő is Szolnok felé veszi az irányt.

„Papíron egyéves szerződésem lesz a Szolnokkal, de természetesen akár hosszabb idő is lehet ebből” – mondta Tóth a vlv.hu-nak és azt is elárulta, egyelőre nem tisztázott, melyik poszton fog játszani.

„A döntésemet alapvetően meghatározta, hogy azokkal fogok klubszinten együtt edzeni és játszani, akikkel a válogatottban is. Ez óriási lehetőség nekem! Abból, hogy a válogatott gerince egy csapatban van, elsősorban a Szolnoki Dózsa profitálhat, de továbbmegyek, a válogatottnak és ezáltal az egész magyar vízilabdának is az előnyére fog válni ez a helyzet.”

Mi magunk is foglalkoztunk vele, hogy a hírek szerint Szolnokon amolyan „világválogatott” van kialakulóban. A fent említett két játékos mellett olyan vízilabdázókat hoztak szóba az együttessel, mint Madaras Norbert, vagy a Varga-fivérek, Dénes és Dániel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik