Sport

Phelps először nyert az olimpia óta

Michael Phelps, az amerikaiak 18-szoros olimpiai bajnok úszója először győzött azóta, hogy visszavonultságát feladva áprilisban visszatért a versenymedencébe.

A Charlotte Grand Prix-n pénteken a 100 m pillangón diadalmaskodott 52.13 másodperccel, századra pontosan annyival, mint amennyivel három hete másodikként végzett az arizonai Arena Grand Prix-n az ötszörös ötkarikás aranyérmes Ryan Lochte mögött.

A honfitárs klasszis úszó, aki ezúttal nem állt rajthoz, ott és akkor 51.93 másodperc alatt, a világranglistán második helyet érő teljesítménnyel nyert. Lochte térdsérülés miatt hagyta ki a versenyt.


Michael Phelps magabiztosan nyert 100 pillén
Fotó: Europress Fotóügynökség

„Rég volt már, mikor legutóbb nyertem. Nagyon jó érzés, amikor a neved mellett azt látod: első hely. Ez az első győzelmem, mióta visszatértem. Remélem lesz még pár a jövőben”idézi a Sports Illustrated Michel Phelpst.

A szám világcsúcsát 49.82 mp-vel tartja Phelps, aki a 2012-es londoni olimpia után vonult vissza, most pedig már 2016-ra készül, a riói olimpiai indulással kacérkodik. A 28 éves, sokszoros világcsúcstartó amerikai három olimpián szerzett összesen 22 medáljával a nyári játékok történetének legeredményesebb sportolója, akinek 26 világbajnoki elsősége ugyancsak van, s egy aranyat rövidpályás vb-n is nyert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik