Sport

A meglepetéscsapatot is legyőzték az oroszok

Az ötödik világbajnoki mérkőzésén is begyűjtötte mindhárom pontot Oroszország jégkorong-válogatottja. Franciaország szétlövésben verte Norvégiát.

A lett válogatott eddig számos meglepetést okozott a Minszkben zajló jégkorong-világbajnokságon, a Ted Nolan gardírozta együttes a többi közt Finnországot és az Amerikai Egyesült Államokat is legyőzte a torna korábbi szakaszán. Szombaton délután még az eddigieknél is komolyabb feladat várt Lettországra, ugyanis a vébén eddig menetelő orosz csapat volt az ellenfele.

Jól kezdtek a lettek, alig több mint hét perccel a kezdő bedobás után pedig a vezetést is megszerezték. Oleg Zarok, Oroszország lett szövetségi kapitánya nagyon jól összerakta a szbornaját, így nem nagyon fogta meg a bekapott gól az együttest, amely Tyihonov duplájával és Sirokov találatával már az első szünetig 3-1-es előnybe került.

A második harmad nagy orosz fölényt hozott, ehhez persze kellett az is, hogy Oroszország újabb gólja után nem sokkal a lettek egyik legjobbját, Girgensonst végleg lezavarták a jégről. Az öt perc emberelőnybőllel nem tudtak élni Ovecskinék, azonban biztos előnyük így sem forgott veszélyben.

A harmadik harmadban nem történt csoda, Lettország valamelyes feljavult, de nem tudott már túljárni Szergej Bobrovski eszén, az oroszok sem lőttek több gólt, maradt a 4-1, az aranyéremre is esélyes Oroszország továbbra is hibátlan a B csoportban és már biztos, hogy ott lesz a negyeddöntőben.


Viktor Tyihonov két gólja nagyon kellett az oroszok sikeréhez
Fotó: Europress Fotóügynökség

Az A csoportban Franciaország egy bravúros győzelemmel indított Kanada ellen, azóta azonban nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan azt a gallok eltervezték. Szombaton sem indult jól a meccs Norvégia ellen, az északiak már 2-0-ra is vezettek, de a második harmad végén 51 másodperc alatt ütöttek hármat a franciák, így előnyből várták a harmadik játékrészt.

A harmadik húsz percet 2-1-re Norvégia nyerte, 4-4 lett a rendes játékidő vége, jöhetett a hosszabbítás. Mivel a ráadás öt percben sem született meg a döntés, szétlövés következett: a franciák egyszer, a norvégok kétszer hibáztak, Franciaország nyerte meg a mérkőzést – a meccs során egy gólpasszt is jegyző Da Costa neve mellé vésték be a győztes büntetőt.

Eredmény – A csoportos jégkorong-világbajnokság

A csoport:

Franciaország – Norvégia 5-4 (0-1, 3-1, 1-2, 0-0) – szétlövéssel

B csoport:

Oroszország – Lettország 4-1 (3-1, 1-0, 0-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik