Sport

Már az elődöntőre készülhet Babos Tímea

A világranglista 110. helyén álló magyar teniszező két szettben nyert a cseh Tereza Smitkova ellen a 100 ezer dollár összdíjazású prágai salakpályás női tenisztorna negyeddöntőjében.

A két játékos két évvel ezelőtt is találkozott már Prágában, akkor Timi 7:6, 7:5-re nyert.

A mostani negyeddöntő másfél játszmán át sokkal simábban alakult. A 35 perces nyitó szettben Timi ugyan azonnal elveszítette brékelőnyét, de 2:2 után uralta a mérkőzést. Kiválóan fogadott és jól adogatott, az ötödik gémben 15-re, majd 4:2-nél 40-re nyerte el ellenfele szerváját – írja a babostimea.hu.

Smitkova nem adta fel, a nyolcadik játékban két bréklabdához jutott, de ellenfele mindkettőt hárította, majd a szettet is megnyerte.

Fotó: babostimea.hu

Timi kiválóan kezdte a második játszmát is, duplabrékkel már 3:0-ra is vezetett. A cseh játékos azonban ekkor magára talált, és nagyon szorossá tette a negyeddöntőt. Smitkova 4:4-nél ledolgozta hátrányát, kétszer is 30-ra vette el rutinosabb ellenfele adogatását.

Timi azonban a lehető legjobbkor kapcsolt rá, a második szett kilencedik játékában 40-re brékelt. Ez döntőnek bizonyult, ugyanis a következő gémben 15-re szerválta ki a negyeddöntőt.

A magyar játékos a legjobb négy között a világranglista 112. helyén álló Heather Watsonnal találkozik. A 21 éves brit játékos pályafutása legjobbjaként 39. (2013. február 25.) volt. Karrierje során egyesben 1 WTA- és 4 ITF-versenyt nyert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik