Sport

Csay és Kövér is kvalifikálta magát a vb-re

A kajakos Csay Renáta és a kenus Kövér Márton a maratoni Európa-bajnokságra és a világbajnokságra is indulási jogot szerzett, miután pénteken mindketten győztek az első válogatónak számító győri bajnokságon.

A tavalyi eredményeik alapján ők kedvezményezettek voltak, így nekik csak egy versenyt kellett megnyerniük a júniusi, pöstyéni Eb-n, illetve az őszi, oklahomai vb-n való szereplés kivívásához.

Csay azonban a kontinensviadalt kihagyja, mert – amint az a szövetség beszámolójában olvasható – szeretne 5000 méteren indulási jogot szerezni a moszkvai gyorsasági világbajnokságra.

Fotó: Nem Olimpiai Sportágak Sajtószövetsége

“A maratoni szereplés már zsebben van, így több időt szentelhetek a rövidebb távnak. Jövő hét végén én is ott leszek a szegedi világkupán, amely az idei első ötezres versenyem lesz majd” – mondta.

A férfi kajakosoknál nagy csatát hozott az egyes. Az utolsó futásig egy négyes boly haladt elöl, amelyről jól vált le Boros Adrián és Petró Ádám. Az utolsó ütközetet utóbbi bírta jobban, így ő szerezte meg a győzelmet, ezzel Eb-indulóvá vált, a vb-ért azonban további csata vár még rá.

A rossz időjárási viszonyok alaposan megbolygatták a maratoni országos bajnokságot, a verseny előtt egy nappal át kellett helyezni a pályát, ami okozott némi fejtörést a szervezőknek. Az eső és a szél kényelmetlenséget jelentett a versenyzőknek is, ám a papírformát nem igazán írták át a zord körülmények.

Ajánlott videó