Sport

Vadkutyákkal találkozik Klein Dávid

A következő napokban nincs esély arra, hogy a Mount Everest oxigénpalack nélküli megmászására készülő Klein Dávid elindulhasson a csúcstámadásra.

“A kínai kötélépítő csapat Zhangmuig (a határvárosig) vonult vissza, május 21-ig nem látnak esélyt a csúcs elérésére, és ezt a mi meteorológiánk is megerősíti” – írta a SPAR Everest Expedíció honlapján közzétett levelében csütörtökön Klein Dávid.

A hegymászó így továbbra is a 4200 méteren fekvő tibeti városban, Tingriben várja, hogy az időjárás kedvezőbbre forduljon. Mint írta, “fizikailag feltöltődve, gyógyulva, lelkileg kissé feszülten” várják Török Edina alaptábor-vezetővel, hogy elindulhassanak felfelé.


Fotó: sparexpedicio.hu

“Esténként elkísérem Edinát fényképezni, mint az asszisztense és testőre. Sötétedés után elég veszélyes kint császkálni, mert a falkába verődött vadkutyák akár egy jak borjúval vagy kisgyerekkel is végezni tudnak. Egy marék kő van a zsebemben, és viszem az állványt. A látvány közben fantasztikus.”

Klein Dávid április 6-án indult útnak, hogy a SPAR Everest Expedíció keretében megkísérelje a világ legmagasabb hegycsúcsa, a 8848 méter magas Mount Everest oxigénpalack nélküli megmászását. Ez a világon eddig összesen csak mintegy 200 embernek sikerült, magyar hegymászónak még nem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik