Sport

Nem foglalkozik az ellenfelekkel a magyar kapitány

Három év szünet után csütörtöktől szombatig újra megrendezik a női röplabda Savaria Kupát, amellyel Jan de Brandt szövetségi kapitány együttese a jövő heti Európa-bajnoki selejtezőtornára készül fel.

A gárda élére márciusban kinevezett belga szakember szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, kemény, háromhetes felkészülésen van túl a csapat, amelyet jelenleg 16 játékos alkot, a Savaria Kupán pedig elsősorban az lesz a feladata, hogy kiválassza az a 12 főt, akivel nekivág a Eb-selejtezőnek.

Hozzátette: az ellenfelekkel, azaz sorrendben a dán, a finn és a román csapattal nem igazán akar foglalkozni, főleg tanítványai játékára szeretne összpontosítani, az együttesnek ugyanis jövő hétvégén már Franciaországban kell bizonyítania a házigazdák mellett az izraeliek és a svédek ellen.

Poór Csaba, a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) elnöke elmondta, elsősorban az állami támogatásnak köszönhetően tudták újra életre hívni a Savaria Kupát, amelynek gondolata az 1970-es várnai világbajnoki negyedik, majd az 1972-es müncheni olimpián szerzett ötödik hely után született meg, és 1973-tól egészen 2011-ig kisebb megszakításokkal zajlott. Hozzátette: az MRSZ célja, hogy továbbra is minden évben megrendezzék a tornát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik