Sport

Mégsem vonul vissza Iszinbajeva

A kétszeres olimpiai bajnok Jelena Iszinbajeva miután júniusban megszületik első gyermeke, amint lehet, ismét versenyezni fog, s ott akar lenni a 2016-os riói játékokon.

A női rúdugrás élő legendájának számító orosz atléta várható visszatérését edzője, Jevgenyij Trofimov jelentette be.

“Egy hónapon belül anya lesz, most csak ez foglalkoztatja, de később – ezt már eldöntötte – visszatér a versenyzéshez, és indulni szeretne a jó két év múlva esedékes ötkarikás játékokon” – mondta a tréner.

A 31 éves Iszinbajeva a 2013-as moszkvai világbajnokság megnyerése után tudatta, hogy gyereket akar, s akkor úgy tűnt, be is fejezi pályafutását.

Fotó: Europress fotóügynökség

“Volgográdban bármikor el tudjuk majd kezdeni az edzéseket, mert kiválóak a felkészülési lehetőségek, van fedett csarnok is, és minden szükséges dolog a rendelkezésünkre áll” – közölte Trofimov, aki szerint tanítványa tudása alapján 5,15, vagy akár 5,20 méteres teljesítményre is képes lehet.

Iszinbajeva a 2004-es athéni, majd a 2008-as pekingi olimpián győzött, míg a 2012-es londoni játékokon bronzérmet szerzett. Világbajnokságon fedettpályán négyszer, szabadban háromszor érdemelt ki aranyat, s van két Európa-bajnoki elsősége is. Nevéhez 28 világrekord fűződik, s ő volt az első nő, aki átjutott az 5 méteres magasságon. Fedettpályán 5,06, szabadtéren pedig 5,01 méterrel csúcstartó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik