Sport

Skandallum az NHL-ben: Lundqvist “levizelte” Crosbyt

Vasárnap a New York Rangers svéd kapusa egy a kapuja előtt zajló hatalmas bunyó alkalmával higgadtan kikorcsolyázott és kulacsából, amolyan "higgadj le" szándékkal nyakon locsolta a jégen fekvő pittsburghi sztárt. Jól megbüntették.

Az a jó a profi sportokban, hogy minden meccset több tucat kamerával vesznek. Így a néző semmiről sem maradhat le. Még akkor sem, ha a játék, a közvetítés hevében kutya sem vesz észre egy-egy apró, de rém fontos jelenetet elsőre. Így volt ez a keleti főcsoport vasárnapi elődöntő hatodik párharca (New York Rangers – Pittsburgh Penguins 3-1) alkalmával is.

Azt nyilván mindenki látta, amint a második harmad végén Sidney Crosby hatalmasat behúz a 28-as Dominiv Moornak, majd ahogy ilyenkor lenni szokott egymásnak esik a két csapat. A bunyó az NHL szerves része, a tömeg felállva örjöngött.

Azt viszont már csak csak a  visszajátszások után szúrták ki, amint Henrik Lundqvist mindeközben higgadtan elhagyja a Rangers kapuját és kulacsából, amolyan “higgadj le” szándékkal nyakon locsolja a jégen fekvő kétszeres olimpiai bajnok pittsburghi sztárt.

Persze, hogy kiszúrták. Ötezer dolláros (1,1 millió forint) “jutalom” járt érte. A 2006-ban ötkarikás arany-, idén ezüstérmes Lundqvist a világ legjobban kereső hokikapusa, a következő idényben az alapfizetése 11 millió dollár lesz, így az 5000 dolláros büntetés aligha viseli meg.

A két gárda döntő, hetedik összecsapására magyar idő szerint szerda hajnalban kerül sor Pittsburghben. Érdekes lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik