Sport

Feleségül veszi a barátnőjét a világbajnok atlétanő

Caster Semenya, a dél-afrikaiak 800 méteres síkfutásban olimpiai ezüst-, világbajnoki aranyérmes futónője a helyi szokásoknak megfelelően megvásárolja barátnője kezét.

A 23 éves Semenya a 2009-es világbajnokságon óriási előnnyel utasította maga mögé 800 méteren a mezőnyt. Erősen férfias izomzata és mély hangja azonban kiverte a biztosítékot, többen megkérdőjelezték nemi hovatartozását. A világbajnokság utáni felzúdulás miatt a nemzetközi szövetség nemvizsgálatot rendelt el, ami miatt Semenya majdnem egy évig nem versenyezhetett.

2010 nyarán azonban nővé nyilvánították és annak ellenére megkapta a versenyengedélyt, hogy a vizsgálat eredményét a nemzetközi szövetség nem hozta nyilvánosságra.

A brit sajtó belső informátorra hivatkozva megszellőztette, hogy Semenya szervezete háromszor annyi tesztoszteront tartalmaz, mint amennyi egy átlagos női testben kellene legyen, mi több, nincsen méhe és petefészke, ellenben belső férfi nemi szervekkel rendelkezik.

Az IAAF 2011 áprilisában végül új szabályt alkotott a hiperandrogeméniában, a túlzott férfi-hormontermelésben szenvedő atlétanők nőként indulhatnak a versenyeken.

Semenya így a londoni olimpián is indult, ahol ezüstérmes lett 800 méteren.

London óta az atlétanő lényegében eltűnt a nyilvánosság elől, de most a citypress.co.za arról számolt be, hogy miután Semenya a helyi szokásoknak megfelelően 25 ezer randot (530 ezer forint) leszurkolt a szintén atléta Raseboya családjának, bejelentette, múlhatatlan szerelmet érez a hölgy iránt, akit lelki társának, élete legfontosabb részének tart, ezért feleségül veszi Violetet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik