Sport

Díjat alapítottak Erőss Zsolt emlékére

A Magyar Olimpiai Bizottság Környezetvédelmi és Fenntartható Fejlődés Bizottsága díjat alapított a 2013-ban elhunyt hegymászó, Erőss Zsolt emlékére.

„Zsolt a bizottságunk tagja, mi több, arca volt, a vele történt tragédiát követően azonnal felmerült az ötlet, hogy díjat hozzunk létre az emlékére. Nagyon örülünk annak, hogy a tervek most valósággá válnak, hiszen Zsolt nemcsak hegymászóként, de magánemberként is a természettudatos életmódra sarkallta környezetét, nála jobban talán senki sem szolgált rá arra, hogy környezetvédelmi díj viselje a nevét” – fogalmazott Kovács Ágnes olimpiai bajnok egykori úszó, a bizottság elnöke a mob.hu-nak.

„Zsolt rengeteg ember számára példakép volt, tetteivel, életvitelével mindenkit arra ösztönzött, hogy odafigyeljen a környezetére, és jobb világot teremtsen a maga eszközeivel. A díjat minden évben ki fogjuk osztani, és olyan természetes személy vagy civil szervezet kaphatja meg, aki vagy amely kiemelten foglalkozik a környezetvédelemmel, a fenntartható fejlődéssel. Arról egyelőre nem született döntés, hogy pontosan mikor adjuk át az első elismerést.”

Erőss Zsolt özvegye, Sterczer Hilda is támogatta a kezdeményezést.

„Zsolt nagyon fontosnak tartotta, hogy minél több emberhez eljusson az üzenete, azaz hogy óvjuk és tiszteljük a környezetünket, ne csak másoktól várjuk a megoldást.”

A Környezetvédelmi és Fenntartható Fejlődés Bizottság azzal a szándékkal alakult meg 2012-ben, hogy megtöltse tartalommal a Magyar Olimpiai Bizottság által megfogalmazott célkitűzéseket, és hozzájáruljon a környezetvédelem, a fenntartható fejlődés, a környezettudatos magatartás elsajátításához, elősegítve ezzel egy békés, jobb világ és egészséges társadalom megteremtését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik