Sport

Oroszország hibátlan maradt a hoki-vb-n

Az orosz jégkorong-válogatott Finnországot győzte le 4-2-re.

A Minszkben zajló A csoportos jégkorong-világbajnokságon egy pillanatra nincs megállás, vasárnap hat mérkőzést is rendeztek. A játéknapot a Kanadát nagy meglepetésre legyőző Franciaország nyitotta, mely Olaszországgal csapott össze. A gallok ugyan megszerezték a vezetést a második harmadban, végül 2-1-re kikaptak.

Az este egyik slágermeccsén, a Finnország-Oroszország találkozón a szbornaja ezúttal is jól kezdett, szűk öt perc alatt léptek el 2-0-ra Ovecskinék. A finnek azonnal szépítettek, de második harmadot ismét góllal indította Oroszország, ráadásul emberhátrányban szerzett találattal. A 35. percben jött az újabb orosz gól, ezúttal Kalinin volt a befejező ember, majd Karalahti egy sistergős lökettel csökkentette kettőre a két együttes közti különbséget. A harmadik harmadban lüktetőt volt a játék, az utolsó bő két percben pedig a kapusát is levitte Finnország,


Ovecskinnek (jobbra) mind a két kapu előtt akadt tennivalója
Fotó: Europress Fotóügynökség

A svéd-cseh mérkőzés fordulatokban gazdag volt: Csehország már 3-1-re is vezetett, de az északiak a harmadik harmad közepén egyenlíteni tudtak. A rendes játékidőben, majd a hosszabbításban sem született meg a döntés, jöhettek a rávezetések, ebben 2-1-re nyertek a svédek.

Németország a második mérkőzését is megnyerte, ráadásul ezúttal a rendes játékidőben sikerült felülkerekedni Lettországon. Norvégia hibátlan maradt, a gárda egy paprikás mérkőzésen győzte le 4-3-ra északi riválisát, Dániát. A házigazda Fehéroroszország magabiztosan verte Kazahsztánt.

Eredmények – A csoportos jégkorong-világbajnokság, Minszk

A csoport:
Norvégia-Dánia 4-3 (1-2, 2-0, 1-1)
Olaszország-Franciaország 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)
Svédország-Csehország 4-3 (1-2, 1-1, 1-0, 0-0, 2-1) – rávezetésekkel

B csoport:
Fehéroroszország-Kazahsztán 4-1 (0-1, 2-0, 2-0)
Németország-Lettország 3-2 (1-1, 1-1, 1-0)
Finnország-Oroszország 2-4 (1-2, 1-2, 0-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik