Sport

A bosnyákokat is kipipálta a magyar válogatott

Három játszmában verte Bosznia-Hercegovinát férfi válogatottunk, a Kecskeméten zajló Európa-bajnoki selejtező első körében, s eddig száz százalékos teljesítménnyel vezetik a csoportot, az ugyancsak hat pontos Norvégia előtt.

Idegesen kezdte a találkozót a magyar csapat, a bosnyákok több olyan pontot is szereztek, amikor a mieink rontottak viszonylag könnyű helyzetben. Meg is léptek a vendégek három ponttal, amikor összeszedte magát a csapat, s sorozatban négy pontot szerezve fordítottak, elsősorban Pádár Krisztián remekbe szabott pontjaival. Így a második technikai szünetben már mi vezettünk hárommal. Ezt követően megnyugodott a gárda, s már hozni tudta a magabiztos alapjátékát, amellyel végül simán, nyolc ponttal nyerte az első játszmát (25:17).

Fotó: hunvolley.hu

A második játszma pedig álomszerűen kezdődött, hiszen 4:0 után tudta csak megszerezni első pontját a bosnyák csapat. Ekkor már remekelt Veres Péter, Nagy József és Németh Szabolcs is, így a második technikai szünetben már kilenccel is vezettek a mieink. Ezt ugyan valamelyest tudták csökkenteni a vendégek, de végül így is héttel nyerték ezt is a magyarok (25:18).

A harmadik játszmát is remekül kezdte a magyar csapat, a játszma közepére hat ponttal is megléptek, de aztán jött egy kisebb hullámvölgy, s ekkor egyre felzárkóztak a bosnyákok. A mieink ekkor megmutatták, hogy ha kell, küzdeni is tudnak, és bár hosszabb ideig szoros volt az állás, a végére sikerült felőrölni az ellenfelet, s végül ez a játszma hozta a legnagyobb pontkülönbségű sikert (25:16).

A selejtező első körében három négycsapatos tornát rendeznek, innen a három csoportgyőztes, valamint a két legjobb második jut a következő fordulóba.

Ha a magyar csapat az első helyen végez, akkor jövő hétvégén már Csehországban, a házigazdák mellett a spanyolok és az ukránok ellen bizonyíthat.

Az Európa-bajnokságot jövőre Olaszország és Bulgária közösen rendezi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik