Sport

Keretet hirdetett Merész András

női vízilabda-válogatott (női vízilabda válogatott, takács orsolya, )
női vízilabda-válogatott (női vízilabda válogatott, takács orsolya, )

A magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya 18 játékossal készül az Európa-bajnokságra.

Júliusban rendezik Budapesten a vízilabda-Európa-bajnokságot, amelyre hamarosan elkezdi a felkészülést a magyar női pólóválogatott. Merész András csütörtökön este ki is hirdette a bő keretet, 18 játékos közül választja majd ki a végső tizenhármat.

Nagy meglepetés nem történt, igaz az talán kissé váratlan, hogy a világbajnoki bronzérmes Garda Krisztina kimaradt a csapatból. Ott lesz ugyanakkor a bő keretben két szentesi bajnok, Gémes Alexa és Hevesi Anita is – derül ki a szövetség tudósításából.


Már csak két hónap van a hazai rendezésű Eb-ig
Fotó: MTI

A felkészülés május 19-én veszi kezdetét, de az első teljes edzésre június elejéig várni kell, akkor csatlakoznak majd a légiósok. Merész András együttese több felkészülési tornán is részt vesz: Dunaújvárosban a hollandok és a magyar juniorválogatott mellett a görögök lehetnek a mieink ellenfelei, majd június 19-től, Görögországban a házigazda, az olasz és ismét a holland csapat ellen meccselünk.

Ezt követi egy hajdúszoboszlói edzőtábor egészíti ki, ahol az amerikaiakkal közösen készülnek a magyar lányok, akik ellen szintén tervben van egy mérkőzés, majd az oroszországi Kirisi Kupán a házigazda mellett az amerikai, a holland, az olasz és a spanyol válogatottal játszik a Merész-csapat, két héttel az Eb előtt.

Az Eb-re készülő bő keret

kapusok: Bolonyai Flóra (USC), Gangl Edina (ZF-Eger), Kasó Orsolya (Dunaújvárosi Főiskola VE)

mezőnyjátékosok: Hevesi Anita (Hungerit-Szentes), Gémes Alexa (Hungerit-Szentes), Menczinger Kata (Dunaújvárosi Főiskola VE), Csabai Dóra (Dunaújvárosi Főiskola VE), Miskolczi Kitti (Dunaújvárosi Főiskola VE), Czigány Dóra (ZF-Eger), Kisteleki Hanna (UVSE), Kisteleki Dóra (Rapallo), Keszthelyi Rita (Orizzonte Catania), Bujka Barbara (Olympiakos Pireus), Takács Orsolya (Bogliasco), Tóth Ildikó (Messina), Szücs Gabriella (Sabadell), Antal Dóra (Cal Bears, Berkeley), Illés Anna (Cal Bears, Berkeley)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik