Sport

A Heatet és a Spurst sem lehetett megállítani

A címvédő Miami és az alapszakasz-győztes San Antonio is simán nyert az NBA rájátszásának legutóbbi játéknapján.

Míg az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásának első körében gyakorlatilag az összes meccs nagyon szoros volt, addig a főcsoport-elődöntőkben többnyire sima mérkőzéseket játszottak eddig. Ez alól nem volt kivétel a magyar idő szerint péntek hajnalban rendezett két összecsapás sem.

Először Miamiban, a regnáló bajnok Heat otthonában dobták fel a labdát, ahol a Brooklyn Nets próbálta meg kiegyenlíteni a párharcot. A New York-iak a találkozó jó kétharmadában tartani tudták a lépést a Heattel, ám Ray Allen kosaraival a harmadik negyed végén kezdett ellépni riválisától a floridai alakulat, amely végül magabiztosan és megérdemelten nyert. LeBron James 22 pontjával lett a mezőny legeredményesebb játékosa, rajta kívül négy csapattársa jutott el legalább tíz egységig.


Ray Allen fontos kosarakkal operált
Fotó: Europress Fotóügynökség

Az alapszakasz-győztes San Antonio Spurs megállíthatatlan volt a Portland Trail Blazers elleni hazai mérkőzés első félidejében, Gregg Popovich tanítványai így már a nagyszünet előtt 20 ponttal vezettek. A második félidőben megkezdte a felzárkózást a Portland, de a San Antonio győzelme nem forgott veszélyben ezen a meccsen, simán nyertek a Sarkantyúsok. Hazai oldalon heten jutottak el legalább tíz pontig, ezúttal Kawhi Leonard vitte a prímet, ő egymaga 20-at hintett.

A Miami és a San Antonio is 2-0-ra vezet az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcában.

Eredmények – NBA, rájátszás, 2. kör

Keleti főcsoport:

Miami Heat (1.) – Brooklyn Nets (6.) 94-82
Az állás: 2-0, a Heat javára.

Nyugati főcsoport:

San Antonio Spurs (1.) – Portland Trail Blazers (5.) 114-97
Az állás: 2-0, a Spurs javára.

Videó – Így nyert a Heat:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik