Sport

Michelisz jól rajtolt, meg is lett az eredménye

Michelisz Norbert a hatodik helyen végzett a túraautó-világbajnokság (WTCC) magyarországi versenyhétvégéjének vasárnapi első futamán a Hungaroringen.

A Zengő Motorsport Honda Civicjét vezető 29 éves magyar pilóta a szombati időmérőn elért 12. helyezéséhez képest egy pozícióval előrébbről rajtolhatott, mivel Dusan Borkovic autóját a versenybíróság szabálytalannak ítélte, így a kvalifikáció után a mezőny végére sorolta a szerb versenyzőt.

A mintegy 40 ezer hazai szurkoló buzdításától kísért Michelisz remekül rajtolt, az első és a második kanyarnál is jól helyezkedett, s hatodiknak sorolt be a startot nagyon elrontó, s a hetedik helyre visszaeső Sébastien Loeb (Citroen) elé.

Fotó: MTI

A kilencszeres rali-világbajnok francia a leintésig üldözte a hazai kedvencet, akinek azonban sikerült megőriznie pozícióját, de az előtte haladókat nem tudta támadni.

A futamot a pole pozícióból rajtoló, címvédő francia Yvan Muller (Citroen) magabiztosan nyerte, mögötte márkatársa, az argentin José María López ért célba a második, a portugál Tiago Monteiro (Honda) pedig a harmadik helyen.

Eredmény – WTCC, 1. futam (14 kör):

1. Yvan Muller (francia, Citroe:n C-Elysée) 25:57.292 perc
2. José María López (argentin, Citroe:n C-Elysée) 1.282 másodperc hátrány 
3. Tiago Monteiro (portugál, Honda Civic) 8.961 mp h.
…6. Michelisz Norbert (Honda Civic) 16.672 mp h.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik