Sport

Michelisz a második futamon is javított

Michelisz Norbert a tizedik helyen ért célba a túraautó-világbajnokság (WTCC) magyarországi versenyhétvégéjének vasárnapi második futamán a Hungaroringen.

A Zengő Motorsport Honda Civicjét vezető 29 éves magyar pilóta – az első versenyhez hasonlóan – ezúttal is a 11. pozícióból rajtolt, de nem tudott jelentősen javítani a helyzetén.

A fordított rajtsorrend miatt – az időmérő első 10 helyezettje fordítva állt fel a rajtrácsra – izgalmas csaták alakultak ki a mogyoródi pályán, a győzelemért két korábbi Forma-1-es pilóta, az olasz Gianni Morbidelli (Chevrolet) és a portugál Tiago Monteiro (Honda) küzdött meg egymással, s a párharcból előbbi került ki győztesen.

Fotó: MTI

Az első futamot megnyerő, címvédő Yvan Muller (Citroe:n) a tizedik helyről az ötödikre küzdötte fel magát, maga mögött tartva márkatársát, az összetett pontversenyben változatlanul vezető argentin José María Lópezt.

Michelisz az első versenyen elért hatodik, s a mostani tizedik  helyével kilenc pontot szerzett, így az összetettben 23 ponttal a kilencedik.

A Hungaroring közlése szerint a háromnapos WTCC-hétvége ideje alatt összesen 58 ezer néző látogatott ki a mogyoródi pályára.

A WTCC jubileumi, tizedik szezonjának következő fordulóját a jövő hétvégén rendezik a Slovakiaringen.

Eredmény – WTCC, 2. futam (14 kör):

1. Gianni Morbidelli (olasz, Chevrolet RML Cruze) 26:15.851 perc
2. Tiago Monteiro (portugál, Honda Civic) 0.350 másodperc hátrány
3. Hugo Valente (francia, Chevrolet RML Cruze) 1.206 mp h.
…10. Michelisz Norbert (Honda Civic) 8.842 mp h.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik