Sport

Saját otthonában lepték meg a Penguinst

A New York Rangers jégkorongcsapata idegenben, hosszabbítást követően győzte le a Pittsburgh Penguinst az NHL rájátszásának második körében.

Már a főcsoport-elődöntőknél jár az észak-amerikai jégkorong-bajnokság (NHL), melybe a New York Rangers csak kínkeservesen jutott el a Philadelphia Flyers ellen. A Parkőrök azonban a jelek szerint lendületben maradtak, a New York-i együttest ráadásul az sem zavarta meg, hogy sikerült a gyorsan megszerzett kétgólos előnyt leadni a Pittsburgh otthonában. A rendes játékidő 2-2-vel ért véget, így jöhetett a hosszabbítás, melynek negyedik percében Derick Brassard beütötte a győztes gólt, így a Rangers azonnal elvette ellenfele pályaelőnyét.


New York-i öröm a Pittsburgh-i jégen
Fotó: Europress Fotóügynökség

A címvédő Chicago Blackhawks azzal a Minnesota Wilddal csapott össze, amely hét meccsen búcsúztatta a Colorado Avalanche-t. A chicagóiak ezúttal hazai környezetben kétgólos előnybe kerültek, de ellenfelük a harmadik harmad elején le tudta dolgozni hátrányát. Mindez nem zavarta meg Patrick Kane-éket, a jobbszélső két találatával elhúzott a vendéglátó, majd egy üreskapus góllal született meg az 5-2-es végeredmény.

Eredmények – NHL, rájátszás, 2. kör

Keleti főcsoport:

Pittsburgh Penguins – New York Rangers 2-3 – hosszabbításban
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1-0, a Rangers javára.

Nyugati főcsoport:

Chicago Blackhawks – Minnesota Wild 5-2
A párharc állása: 1.0, a Chixago javára.

Videó – Hosszabbításban nyert a Rangers:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik