Sport

Reccóban búcsúzik a BL-től az Eger

Tizedik, utolsó mérkőzéséhez érkezett az Eger férfi vízilabdacsapata a Bajnokok Ligája 2013/14-es kiírásában: a hevesiek vendégként a főtábla egyik hatos csoportjában az olasz Pro Reccóval csapnak össze szombat este.

A reccói látogatás semmi jóval nem kecsegtet a magyar bajnoki címvédő számára. Egyfelől azért, mert az Eger eddigi kilenc főtáblás meccséből csupán egyet nyert meg, nyolcat elveszített, többnyire nagyon simán, olykor egyenesen csúfosnak tekinthető különbséggel. Másfelől annak az olasz együttesnek az otthonában illene helytállnia, amely még bejuthat a hatcsapatos döntőbe, a Final Sixbe.

Ott már csupán egyetlen hely kiadó, és a Pro Recco – amelyben a nemzetközi mérkőzéseken Madaras Norbert, a kétszeres magyar olimpiai és világbajnok is játszik – az Eger legyőzésével teheti biztossá továbbjutását, bár már egy döntetlen is elég neki. Gyanítható, hogy élni fognak a lehetőséggel, és még az amúgy bravúrnak számító “ikszet” sem engedélyezik Dabrowski Norbert együttesének.


Dabrowski Norbert csapatának célja a szép búcsú
Fotó: MTI

Az már korábban eldőlt, hogy az Eger nem juthat tovább, és egyetlen sikere, amelyet a görög Olympiakosz ellen ért el, csupán a hatodik, vagyis az utolsó helyhez elegendő.

A magyar bajnok számára a hazai pólóterep kínál lehetőséget a javításra, ehhez azonban a Szolnokot kell legyűrnie a rájátszásos döntőben, amely jövő pénteken kezdődik, és három győzelemig tart.

Az A csoport állása a záróforduló előtt

1. Primorje Rijeka (horvát) 20 pont, 2. Pro Recco (olasz) 16, 3. CNA Barceloneta (spanyol) 16, 4. Jug Dubrovnik (horvát) 13, 5. Olympiakosz (görög) 9, 6. ZF-Eger 3

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik